Zuiderse pasta met paprikasaus en geitenkaas
Lang geleden dat ik een pastagerechtje op de blog plaatste. Tijd dus voor wat zuiderse vibes met deze overheerlijke vegetarische penne! Pasta zonder saus vind ik zelf ook moeilijk te accepteren. Een goeie mac ’n cheese of een pasta carbonara, who doesn’t love that?! Maar vaak zijn die sausjes net de boosdoener voor deze comfort meals.
Gelukkig kun je echt topsausjes maken met groenten in de hoofdrol. In deze versie een sausje op basis van rode paprika’s. Supersmaakvol en heel makkelijk om te maken. Afgewerkt met wat champignons, geitenkaas en nootjes, et voilà! 😊
MACRONUTRIËNTEN (voor 1 portie)
413 KCAL - 13g FAT - 52g CARBS - 15g PROTEIN
Recept – (voor 2 personen)
Speltpenne met paprikasaus, champignons en geitenkaas
1 ui
1 teentje knoflook
2 rode paprika’s
75g geitenkaas
200g kastanjechampignons
100g spelt of volkoren penne
20 g walnoten
olijfolie
peper en zout, cayennepeper
verse bladpeterselie
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor en snijd de paprika in grove stukken, verwijder de zaadjes. Leg ze met de schil naar boven op een rooster en plaats onder de grill van de oven voor een 20-tal minuten tot de schil zwartgekleurd is.
Pel en versnipper de ui en pers de look. Snijd de champignons in schijfjes.
Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de penne beetgaar. Giet daarna af, maar bewaar wat van het kookvocht voor de saus.
Bak ondertussen de champignons kort in wat olijfolie, kruid af met peper en zout.
Haal de gegrilde paprika's uit de oven. Doe ze in een kom en laat ze minstens 5 minuten rusten en afkoelen. Als ze afgekoeld zijn, kun je de schil er makkelijker af halen.
Rooster ondertussen de walnoten kort. Hak ze daarna in grove stukjes.
Verhit olijfolie in een kookpotje. Voeg de ui en knoflook toe. Laat 5 minuutjes stoven op een matig vuurtje. Verwijder de schil van de paprika's en snij ze in stukken. Voeg toe aan de kookpot en roer goed om. Doe alles in een blender (ik gebruikte de Braun multiquick 5 variofit) en mix tot een gladde saus. Voeg eventueel wat kookvocht van de pasta toe. Kruid met cayennepeper en zout (naar eigen smaak).
Voeg daarna ook de champignons toe. Giet de saus over de penne en roer nogmaals goed door elkaar.
Serveer de pasta met verkruimelde geitenkaas, de geroosterde nootjes en verse peterselie.
Smakelijk!