Gegrilde pompoen met spelt en geitenkaas
De herfst is terug en dat betekent jammer genoeg grauw weer… Gelukkig kunnen we ook genieten van de positieve elementen van dit seizoen. In de herfst kunnen we lekker smullen van champignons, vijgen en pompoen. Heeeer-lijk!
Ik maakte snel een nieuw receptje met de eerste pompoen. Gegrild vind ik de smaak van pompoen nog beter! In dit vegetarisch receptje combineerde ik het met geitenkaas en spelt. Spelt is een Zweedse graansoort die wat lijkt op tarwe en is rijk van smaak. Perfecte lunch dus!
MACRONUTRIËNTEN (voor 1 portie)
410 KCAL – 17g FAT – 42g CARBS – 17g PROTEIN
Recept – voor 2 personen
Gegrilde pompoen met spelt en geitenkaas
90g speltgranen
400g pompoen
2 teentjes look
1 rode ui
30g rozijnen
100g geitenkaas
Enkele takjes tijm
20g pijnboompitten
Handjevol rucola
olijfolie
Peper/zout/garam masala kruiden
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200°.
Schil en snijd de pompoen in blokjes en verspreid ze op een bakplaat met bakpapier. Doe er ook de teentjes look bij (in grove stukken). Besprenkel de pompoenstukjes met wat olijfolie en kruid af met peper, zout en garam masala kruiden. Gril de pompoen in de oven voor een 15-20 tal minuutjes.
Snijd ondertussen de rode ui in fijne, halve ringen. Kook de spelt granen gaar volgens de verpakking (ik koos de spelt-linzen mix van Albert heijn).
Dresseer op het bord wat rucola sla, en doe er de spelt en de pompoenstukjes over. Verbrokkel de geitenkaas en verdeel op het bord. Doe er ook nog enkele halve ringen rode ui, enkele rozijntjes, pijnboompitjes en wat verse tijm over.
Jouw salade van gegrilde pompoen is klaar!