MealsCharlot Pauwels

Open lasagne met gerookte zalm en pesto

MealsCharlot Pauwels
Open lasagne met gerookte zalm en pesto

Open lasagne… In laagskes, maar dan rechtstreeks op je bord! Keimakkelijk en snel klaar te maken.

Ik maakte er onlangs deze variant op: gerookte zalm, pestosausje en gegrilde courgette = HEA-VEN! 😋 Voordeel van deze open lasagne is bovendien dat je zelf de ‘verhouding’ voedingswaarden van je maaltijden kan kiezen! Wil je liever iets minder koolhydraten? Dan neem je gewoon een velletje minder van de pasta en je kunt wat extra gegrilde courgette toevoegen! EASYPEASY 💪🏼


Macronutriënten (voor 1 portie):

474 kcal - 23g vet (waarvan 4g verzadigd) - 40g koolhydraten - 25g eiwitten - 6g vezels

Recept – (voor ongeveer 2 personen)

Open lasagne met gerookte zalm, gegrilde courgette en pestosaus

  • 4-6 verse pastavellen

  • 100g gerookte zalm

  • 1 courgette

  • 1 blik tomatenstukjes (ik gebruikte met kruiden)

  • 1 sjalotje

  • 1 teentje look

  • 1 tl honing

  • 2 el verse groene pesto

  • 2 el roomkaas (light) - Type Philadelphia

  • peper/zout

  • Italiaanse kruiden

  • handjevol rucola

Bereidingswijze

  1. Kook de verse pastavellen gedurende 4 minuten beetgaar in ruim kokend water. Haal ze goed uit elkaar zodat ze niet aan elkaar kleven. Behoud wat van dit kookvocht voor de pestosaus. Spoel de pastavellen met koud water en hang ze ergens over.

  2. Snijd ondertussen de courgette in plakjes. Pel en versnipper de sjalot en plet de look.

  3. Stoof de versnipperde sjalot en de geperste look aan in wat olijfolie in een steelpannetje. Voeg daarna de tomatenstukjes toe en kruid extra af met peper, zout en Italiaanse kruiden. Ik doe hier ook een klein toefje honing bij. Laat zachtjes pruttelen tot een dik tomatensausje.

  4. Meng de pesto met de roomkaas en voeg wat kookvocht toe zodat het mengsel iets vloeibaarder wordt. Roer goed los tot een smeuïg sausje.

  5. Grill de courgetteplakjes in een pan met wat olie. Kruid ze af met peper en zout.

  6. Daarna kunnen we de open lasagne samenstellen. Begin met een goeie lepel tomatensaus, leg hierover een eerste velletje lasagne. Leg er enkele courgetteplakjes op en daarop een schelletje gerookte zalm. Werk af met pestosaus en leg er opnieuw een pastavel over. Begin opnieuw met de tomatensaus, dan courgette, zalm en pestosaus. Eindig met een laatste velletje lasagne (optioneel want 2 bladen lasagne is ook zeker oké). Ik werk af met nog wat courgette en verse rucola.

Enjoy!