Winterse salade met pompoen, kaki en geitenkaas
Het is weer zover! Die dagen tussen kerst en nieuw …
Buikje nog overvol van het kerstdiner, genoten van de rust en ondertussen al aan het denken aan oudjaar (en dit jaar kunnen we niet snel genoeg af zijn van 2020!)
Ikzelf probeer in de dagjes ertussen gewoon terug mijn normale ritme te houden. Sporten zoals ik anders zou doen, eten zoals ik anders zou doen, maar dan wel zonder druk en rush!
Dit receptje is ideaal voor deze dagen. Een salade met winterse toetsen van geroosterde pompoen en kaki met geitenkaas… want ja hoor, een salade in de winter kan ook HEERLIJK zijn!
MACRONUTRIËNTEN (voor 1 portie)
389 KCAL - 21g FAT - 33g CARBS - 15g PROTEIN
Recept – (voor 2 personen)
Wintersalade met gegrilde pompoen, kaki en geitenkaas
100g gemengde sla (tip: kies eens wintermix van Florette)
250g butternut pompoen
20g gedroogde cranberries
1/2 kaki
100g geitenkaas
20g pecannoten
olijfolie
ahornsiroop
peper/zout
kaneel
optioneel: gemberpoeder
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Verwijder de schil van de pompoen en snijd in gelijke blokjes. Doe ze in een mengkom en doe er één el olijfolie, één el ahornsiroop, peper, zout een snufje kaneel en wat gemberpoeder (een theelepeltje) bij. Plaats in de oven voor een 20-tal minuutjes.
Roer na 10 minuten eens om en doe er de cranberries bij.
Snijd de kaki in fijne partjes. Rooster ondertussen de pecannoten kort in een pan zonder vetstof.
Dresseer de gemengde sla in diepe bordjes. Presenteer er de gegrilde pompoenblokjes en cranberries over, leg er partjes kaki bij en werk af met verkruimelde geitenkaas en gehakte pecannoten.
Smakelijk!