Herfstlasagne met pompoen en kip
In de herfstvakantie, én met halloween, voel ik me verplicht een typische herfstgerechtje op de blog te posten. Ik wilde met de vele butternut pompoenen uit de tuin van mijn ouders iets lekkers maken en niet kiezen voor de standaard pompoensoep (is natuurlijk ook superlekker!).
Een ovenschotel is een ideaal receptje voor tijdens koudere, gure herfst- of winterdagen. Ik maakte daarom een huiselijke lasagne maar dan met pompoen, wortel en kipblokjes. Een heerlijke variant om te maken als je eens gasten over de vloer hebt, of gewoon, omdat hij heel lekker is. 😉
MACRONUTRIËNTEN
490 KCAL – 16g FAT – 48,4g CARBS – 36,3g PROTEIN
Recept – voor 4 personen
Herfstlasagne met pompoen en kip
1 flespompoen (butternut)
600g wortelen
500g kipfilet
1 ajuin
1 teen look
200ml vetarme groentebouillon
2 el mascarpone
Olijfolie
10-12 vellen volkoren lasagne
Handjevol bladpeterselie
100g geraspte kaas (mozzarella)
Kruiden: zwarte peper, zout, nootmuskaat, kipkruiden, komijn en kurkuma
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180°.
Snijd en snipper de ui en de look. Schil en snijd de flespompoen en de wortelen in kleine blokjes (brunoise).
Stoof de ui met de look in een grote bakpan. Doe er daarna de wortelen en de flespompoen bij en laat bakken tot ze beetgaar zijn. Kruid goed af met peper, zout, komijn en kurkurma. Voeg 200ml bouillon toe en laat zachtjes pruttelen.
Snijd ondertussen de kipfilet in kleine blokjes en bak ze in wat olijfolie. Kruid met peper, zout en kipkruiden. Doe de kip bij het pompoenmengsel.
Voeg nu als laatste 2 el mascarpone toe aan het mengsel en laat goed smelten in de saus.
Maak nu de lasagne: begin met wat saus op de bodem van de ovenschotel. Doe er daarna een 4-tal lasagnevellen over. Doe daarna weer een laag saus. Opnieuw 4 vellen lasagne en je eindigt met de resterende saus.
Werk af met geraspte kaas.
Bak de lasagne nog een 30-tal minuutjes in een voorverwarmde oven van 180°.