Zuiderse pasta met gerookte makreel
In het kader van gezonde voeding zijn vetten ook essentieel voor ons lichaam en de werking ervan. Zoals de meesten wel weten verkiezen we best de onverzadigde vetten. Vooral de omega 3 vetzuren zijn vaak wat te weinig aanwezig in een gemiddeld voedingspatroon. Eet dus zeker je vette viskes want die zijn een zeer goede bron van omega 3 vetzuren.
Ik maakte met één van de toppers in de categorie ‘omega 3’ een lekkere pasta. Makreel is dé vis die het rijkste is aan dit soort ‘gezonde vetten’. Bovendien is deze vissoort ook nog eens superlekker!
De pasta gaf ik een Zuiderse toets met kerstomaatjes, olijf en courgette. Smakelijk!
MACRONUTRIËNTEN (voor 1 portie)
480 KCAL - 22,3g FAT - 35g CARBS - 30,7g PROTEIN
Recept – (voor 2 personen)
Zuiderse pasta met gerookte makreel, kerstomaat en courgette
80g volkoren penne
200g gerookte makreelfilet
200g kerstomaten
200g courgette
50g olijven
3 el balsamicoazijn
peper en zout
olijfolie
Bereidingswijze
Breng ruim water aan de kook en kook de pasta volgens de verpakking al dente.
Snijd de courgette in blokjes (brunoise) en kerstomaten in vier. Snijd ook de olijven in ringetjes. Trek de makreelfilets in stukjes. Ik vind het makkelijk om dit gewoon met mijn handen te doen (handjes wassen hé natuurlijk!).
Doe een scheutje olijfolie in een wokpan en stoof de courgetteblokjes. Kruid met peper en zout. Voeg daarna de kerstomaatjes en de olijven toe, blus met de balsamico azijn en laat enkele minuten stoven tot de courgette beetgaar is en de kerstomaatjes wat zachter zijn geworden.
Draai het vuur uit en voeg de makreelfilet en de pasta toe. Meng goed, serveer in diepe bordjes en geniet!
Smakelijk!