Groene groentesalade met kokosdressing

Groene groentesalade met kokosdressing

Braun lanceerde een ‘colourchallenge’ voor foodies. Maak een gerecht met zoveel mogelijk ingrediënten van dezelfde kleur. Omdat ik nu eenmaal enorm hou van groene groenten én om jullie aan te sporen om extra veggies te eten, maakte ik deze groene salade met kokosdressing.

Een salade zonder sla 😊 jawel hoor! Met de Braun Multiquick 5 variofit maakte ik noedels van courgette als basis. Verder alleen maar veel gebakken groentjes en kiemgroenten. Heel wat gezonde producten en echt hemels lekker. Probeer jij dit groen bommetje ook eens?

DSC01017.jpg
DSC01006.jpg

MACRONUTRIËNTEN (voor 1 portie)

242 KCAL – 7,4g FAT – 24,8g CARBS – 12,1g PROTEIN


Recept – (voor 2 personen)

Groene salade met courgettenoedels en frisse kokosdressing

  • 200g groene asperges

  • 100g peultjes

  • 100g snijbonen

  • 200g prei

  • 2 courgette

  • 30g kiemgroente (scheuten van radijs en prei)

  • 20g pijnboompitten

  • Olijfolie

  • Peper/zout/verse munt

  • Dressing: 4 el alpro kokosyoghurt, 1 el extra vierge olijfolie, 4 takjes verse munt, sap van ½ citroen, peper en zout

Bereidingswijze

  1. Snijd de laatste 2cm van de groene asperges en kook ze een 3-tal minuten voor in gezouten water. Snijd de courgette tot noedels. Ik gebruik hiervoor de Braun Multiquick 5 variofit. Supermakkelijk en snel! Snijd de snijboontjes in kleine stukjes. Snijd ook de prei in fijne, halve ringetjes.

  2. Verhit wat olijfolie in een wokpan en begin met het bakken van de peultjes, want die hebben de langste baktijd nodig. Voeg daarna de snijboontjes en de prei toe. Kruid goed af met zwarte peper en zout.

  3. Als de asperges voorgekookt zijn, snijd ze in stukjes. Voeg toe aan de groentjes in de wokpan. Kruid nogmaals af.

  4. Bak ondertussen in een andere pan de courgettenoedels in 2 à 3 minuten beetgaar. Deze hebben niet lang nodig en moeten nog voldoende textuur hebben!

  5. Rooster daarna de pijnboompitjes.

  6. Maak de kokosdressing: meng de kokosyoghurt met de olijfolie, citroensap en roer goed door elkaar. Voeg de versnipperde munt toe en kruid af met peper en zout.

  7. Presenteer de courgettenoedels in een diep bord. Verdeel de gebakken groene groentjes erover, werk af met kiemgroente, geroosterde pijnboompitjes, verse munt en de kokosdressing.

Smakelijk!