SnacksCharlot Pauwels

Zadencrackers met hummus

SnacksCharlot Pauwels
Zadencrackers met hummus

Op zoek naar een lekker hapje bij de apero? Het is niet altijd evident om een ‘healthy’ hapje aan te bieden aan je gasten. Een zakje chipkes is snel geopend en geef toe, ook wel eens lekker. Toch probeer ik altijd op zoek te gaan naar een iets gezonder alternatief…

Deze crackers zijn snel te maken en heerlijk met een dip. Ik koos voor een klassieke hummus op basis van kikkererwten. Een zelfgemaakte versie van deze dip is niet moeilijk en vooral heel gezond, want hummus is rijk aan eiwitten, vezels en vitaminen! Let op met voorgemaakte versies van hummus… Deze bevatten vaak verborgen suikers in de vorm van bewaarmiddelen. 

Ready for the weekend met dit receptje! Zet dat glaasje maar al klaar! 

1-2.jpg
5-2.jpg

MACRONUTRIËNTEN (voor 1 portie: 2 crackers met hummus)

243 KCAL – 16,9g FAT – 12,5g CARBS – 7,6g PROTEIN


Recept – ongeveer 15 crackers en 1 pot hummus

Zadencrackers met hummus

  • Voor de crackers:

    • 50 g havermout

    • 25 g chiazaad

    • 25 g sesamzaad

    • 25 g lijnzaad

    • 25 g pompoenpitten

    • 200 ml water

  • Voor de hummus:

    • 400g kikkererwten

    • 1 grote el tahin (sesampasta)

    • 1 teentje look

    • 5 el olijfolie

    • Sap van een halve citroen

    • Scheutje water

    • Peper/zout/paprikapoeder

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°.

  2. Meng alle zaden met het water en laat even weken tot alle water geabsorbeerd is.

  3. Maak ondertussen de hummus. Meng de kikkererwten, de tahin, de olijfolie, het citroensap en het teentje look (geplet) in de blender of keukenmachine. Mix goed tot een homogene massa.

  4. Als ik merk dat de hummus iets te dik is, of te droog, dan voeg ik er wat water aan toe.

  5. Voeg daarna kruiden toe: peper, zout en wat paprikakruiden.

  6. Als de zaadjes alle water hebben opgenomen kun je deze kleverige massa uitduwen op een bakplaat met bakpapier.

  7. Bak de crackers ongeveer 50 tot 60 minuten in de oven. Hou de oven in de gaten, laat ze niet té bruin worden.