Herfstwrap met pompoenhummus en feta

WRAPPEKES! Makkelijk, snel én lekker. Vandaar dat het dus één van mijn lievelingslunchkes is. Je kan er bovendien alle kanten mee op en wat restjes uit de koelkast verwerken.
Zalig toch? Ik maakte onlangs een overheerlijke hummus op basis van geroosterde pompoen en ik ben verslaaaaaafd! Dit op een wortelwrapje met wat feta, rucola en pecannootjes? AUTUMN HEAVEN!
Typische herfstsmaken in een snelle lunch! Enjoy!
MACRONUTRIËNTEN (voor 1 wrap)
323 KCAL - 17g FAT - 23g CARBS - 15g PROTEIN
Recept – (voor 1 wrap)
Herfstwrap met pompoenhummus en feta
1 wortelwrap
50g feta
klein handje rucola sla
6-tal pecannoten
Voor de pompoenhummus:
400g pompoen, in blokjes
265g kikkererwten (1 blik)
1 teentje look
1 el tahin (sesampasta)
scheutje olijfolie
peper/zout
komijn/paprikapoeder
Bereidingswijze
Begin met het voorverwarmen van de oven op 200graden.
Snijd de pompoen in kleine, gelijke blokjes en doe ze in een mengkom. Sprenkel er wat olijfolie over en kruid met peper en zout. Verdeel over een bakplaat en laat een 20-tal minuten roosteren in de oven.
Laat de kikkererwten uitlekken en spoel af. Doe ze in een keukenrobot en voeg er de pompoenstukjes, tahin, look en kruiden aan toe. Mix tot een smeuïge massa. Ik voeg er beetje bij beetje olijfolie aan toe tot de gewenste textuur. (TIP: bewaar de hummus afgesloten in de koelkast!)
Besmeer de wortelwrap met de pompoenhummus, brokkel er wat feta over. Doe er rucola sla bij en werk af met wat gehakte pecannoten.
Oprollen en smullen maar!
Enjoy!