SnacksCharlot Pauwels

Quinoasalade met currydressing

SnacksCharlot Pauwels
Quinoasalade met currydressing

Op zoek naar een lekkere salade als lunch? Deze salade van quinoa, veldsla en curry is een topper voor wie houdt van een rijkere salade met wat extra koolhydraten. 

De fetakaas kun je zeker vervangen door een andere kaas zoals mozzarella, geitenkaas of halloumi. De salade kan zeker ook met vlees zoals kipreepjes in plaats van kaas.

QUINOASALADE+2.jpg
QUINOASALADE+3.jpg

MACRONUTRIËNTEN (voor 1 portie)

414 KCAL – 13g FAT – 44g CARBS – 18g PROTEIN


Recept – voor 2 personen

Quinoasalade met currydressing

  • Voor de salade

    • 70g quinoa

    • 100g cherry tomaten

    • 80g fetakaas

    • 50g veldsla

    • 20g walnoten

    • 1 appel (Granny Smith)

    • 2 stengels lente-ui

    • 1/4 komkommer

  • Voor de dressing:

    • 50ml yoghurt

    • 1 tl kerriepoeder

    • 1 el mayonaise

    • 2 el citroensap

Bereidingswijze

  1. Doe 250ml water en 70gr quinoa in een pan. Breng aan de kook en laat 10 minuutjes koken. Afspoelen met koud water en laat even uitlekken.

  2. Maak ondertussen de dressing door de (Griekse) yoghurt te mengen met de mayonaise, het kerriepoeder en het citroensap.

  3. Neem een grote (sla)kom en doe daar de veldsla in. Samen met de in halfjes of kwartjes gesneden tomaten, 1 in blokjes gesneden appel, een 1/4 komkommer in stukjes en 2 in schuine ringen gesneden stengels lente-ui.

  4. Meng de quinoa door de salade

  5. Werk af met de dressing, de verkruimelde fetakaas en de gebroken walnoten.