Quinoasalade met currydressing
Op zoek naar een lekkere salade als lunch? Deze salade van quinoa, veldsla en curry is een topper voor wie houdt van een rijkere salade met wat extra koolhydraten.
De fetakaas kun je zeker vervangen door een andere kaas zoals mozzarella, geitenkaas of halloumi. De salade kan zeker ook met vlees zoals kipreepjes in plaats van kaas.
MACRONUTRIËNTEN (voor 1 portie)
414 KCAL – 13g FAT – 44g CARBS – 18g PROTEIN
Recept – voor 2 personen
Quinoasalade met currydressing
Voor de salade
70g quinoa
100g cherry tomaten
80g fetakaas
50g veldsla
20g walnoten
1 appel (Granny Smith)
2 stengels lente-ui
1/4 komkommer
Voor de dressing:
50ml yoghurt
1 tl kerriepoeder
1 el mayonaise
2 el citroensap
Bereidingswijze
Doe 250ml water en 70gr quinoa in een pan. Breng aan de kook en laat 10 minuutjes koken. Afspoelen met koud water en laat even uitlekken.
Maak ondertussen de dressing door de (Griekse) yoghurt te mengen met de mayonaise, het kerriepoeder en het citroensap.
Neem een grote (sla)kom en doe daar de veldsla in. Samen met de in halfjes of kwartjes gesneden tomaten, 1 in blokjes gesneden appel, een 1/4 komkommer in stukjes en 2 in schuine ringen gesneden stengels lente-ui.
Meng de quinoa door de salade
Werk af met de dressing, de verkruimelde fetakaas en de gebroken walnoten.