Homemade eiersalade met appel en curry
Ik krijg vaak de vraag naar makkelijke, snelle lunchideetjes voor op het werk. Iets waar op voorhand niet veel werk aan is en dat voldoende verzadiging biedt.
Velen van ons zijn gewoon om in de lunch onze boterhammekes met kaas of hesp op te eten, maar willen wel eens wat variatie. Dit receptje is een top alternatief voor jouw ‘charcuterie’. of beleg Het bevat heel wat eiwitten en is makkelijk klaar te maken. Bovendien kun je deze tot drie dagen in de koelkast bewaren. Ook perfect dus tegen dat hongertje als je thuiskomt :-).
MACRONUTRIËNTEN (voor 1 portie: 3 crackers met eiersalade)
287 KCAL - 11g FAT - 20g CARBS - 25g PROTEIN
Recept – (voor 1 pot met 2 porties)
Eiersalade met appel en curry
1 tl currypoeder
20g verse bieslook
4 hardgekookte eieren
100g cottage cheese
½ rode appel
1 el Griekse yoghurt (0 %)
crackers (aanrader WASA, of rijstwafels/maiswafels)
peper/zout
Bereidingswijze
Start met het koken van de eieren. Hardgekookte eitjes maak je klaar in ongeveer 7 à 8 minuten.
Snijd ondertussen de halve appel in kleine brunoise (blokjes).
Laat de eitjes schrikken onder koud water en pel ze. Tip: als je eieren onder stromend water pelt, gaat dat veel makkelijker! Snijd de eitjes in grove stukken en plet met een vork.
Doe ze in de mengkom en voeg de cottage cheese en de Griekse yoghurt toe. Roer goed en voeg daarna de appel, en kruiden toe. Presenteer op crackers en werk af met nog wat verse bieslooksnippers.
Smakelijk!