SnacksCharlot Pauwels

Geitenkaasdip met spicy aardbeien

SnacksCharlot Pauwels
Geitenkaasdip met spicy aardbeien

Deze maand is het maand van de markt en daarom ga ik langs bij 4 lokale versmarkten in West-Vlaanderen. Back to the roots!

Niet alle versmarkten zijn zo groot als die van De Panne of Oostende. Ook in het lokaal Lichtervelde is er nog steeds een versmarkt met welgeteld 5 marktkramers. Ik ging er langs en kocht er alle verse producten voor dit heerlijke lentehapje: Geitenkaasdip met kruidige aardbeien en crackers! Zet ze maar op jouw menu de eerstvolgende apero 😍

Recept – (voor een groot bord: ca. 4 personen)

Aperodip van geitenkaas en hoeveyoghurt met kruidige aardbeien en crackers

  • 100g geitenkaas

  • 70g volle hoeveyoghurt

  • 1 citroen

  • 2 el zonnebloempitten

  • 300g aardbeien

  • olijfolie

  • 2-tal takjes verse munt

  • Peper/zout/chilivlokken

  • crackers naar keuze

Bereidingswijze

  1. Meng de geitenkaas met de yoghurt en breng op smaak met peper en zout.

  2. Rooster de zonnebloempitjes in een pan zonder vetstof en zet apart.

  3. Snijd de aardbeien in partjes en voeg er de zeste van 1 citroen aan toe, alsook 1 el olijfolie en de versnipperde blaadjes van 2 takjes munt.

  4. Smeer het geitenkaasmengsel open op een mooi bordje. Serveer er de aardbeien over, besprenkel met wat olijfolie en kruid met chili. Doe er de zonnebloempitjes over.

  5. Serveer met de crackers.

Enjoy!