Havermoutontbijt
Ik moet toegeven dat ik misschien een klein beetje verslaafd ben aan dit ontbijtje. Het is zó lekker en het is in een mum van tijd klaar. Ik eet het vaak voor ’t sporten omdat het me voldoende energie levert door de havermout. Bovendien is deze rijk aan eiwitten! Perfecte combo!
MACRONUTRIËNTEN (voor 1 portie)
280 KCAL – 8,2g FAT – 28,6g CARBS – 23,7g PROTEIN
Recept – 1 kommetje
Havermoutontbijt
35g havermout
Scheutje water
10g WHEY eiwitpoeder (vanille)
100g magere yoghurt of kwark
30g (diepvries) frambozen
10g amandelschilfers
Bereidingswijze
Doe de havermout in een kom. Doe er een klein scheutje water bij. Niet veel, enkel om de havermout wat week te maken.
Daarna doe ik er het eiwitpoeder bij. Dit is een droge massa.
Voeg er de yoghurt of magere kwark aan toe en roer goed door elkaar.
Voor dit recept gebruik ik diepvries frambozen omdat ik ze eens beetje opwarm, dan komt er wat sap vrij. Past perfect bij dit receptje. Ik warm de framboosjes meestal kort even op in een kommetje in de microgolfoven.
Voeg de warme framboosjes bij het havermoutmengsel.
Rooster de amandelschilfers en serveer ze bij je havermoutontbijtje.