Lenterisotto met groene asperges

Lenterisotto met groene asperges

De mediterrane risotto met scampi is één van jullie favoriete gerechtjes op de blog. Ik moet toegeven dat je mij met risotto ook wel altijd blij kan maken.

Een veggie lente-editie deze keer, met groene asperges, erwtjes en een gepocheerd eitje. Volop aspergetijd dus aanrader voor jullie weekmenu.

DSC00327-2.jpg
DSC00336.jpg

MACRONUTRIËNTEN (voor 1 portie)

366 KCAL – 4,3g FAT – 50,3g CARBS – 18,2g PROTEIN


Recept – (voor 2 personen)

Lenterisotto met groene asperges en gepocheerd eitje

  • 100g risotto rijst

  • 250g groene asperges

  • 100g erwtjes (diepvries)

  • 2 eieren

  • 1 sjalotje

  • 1 teentje look

  • 350ml (vetarme) groentebouillon

  • 20 g geraspte Parmezaanse kaas

  • Peper/zout/verse dille en peterselie

Bereidingswijze

  1. Pel en versnipper de ui en de look. Kook de groene asperges terwijl een 3-tal minuten voor in kokend, gezouten water. Voeg de laatste minuut ook de erwtjes toe. Giet daarna alles af.

  2. Stoof de ui en de look in wat olijfolie, voeg daarna de rijst toe tot ze glazig wordt. Voeg daarna schep per schep de bouillon toe. Let wel op, laat de bouillon eerst helemaal inkoken voor je een nieuwe schep toevoegt. Doe dit op een middelmatig vuur zodat de rijst de tijd krijgt om traag te garen. Doe dit niet te snel, anders kookt de bouillon onmiddellijk uit en blijft de rijst hard.

  3. Als de risotto klaar is, kun je er de groene asperges en erwtjes aan toevoegen. Doe er ook de Parmezaanse kaas bij. Meng goed door elkaar.

  4. Pocheer ook de eitjes. Breng ruim water aan de kook met een goeie scheut azijn (dit versnelt het stollingsproces van het eiwit). Als het water kookt, zet het vuur lager en wacht even tot het water onder het kookpunt is. Roer daarna met een garde draaiende bewegingen en breek het ei in het midden van de draaiende golf. Je kunt het vuur eventueel ietsje verhogen. Na 3 minuutjes is het eitjes voldoende gaar.

  5. Presenteer de risotto, met het gepocheerde ei, verse dille en peterselie. Werk af met nog wat grof zout.

Smakelijk!