Zachte perenkoekjes

Zachte perenkoekjes

Ik let er de laatste tijd heel hard op dat ik niet teveel eten weggooi. Ik probeer resten van groenten en/of fruit te recupereren. Als ik peren koop, worden die vaak snel zacht en daar hou ik helemaal niet van. Naar mijn mening is een peer het lekkerst als hij hard en knapperig is… 

Soms heb ik dus wel eens een zachtere peer in mijn fruitmandje liggen en die werd vroeger dus vaak in de vuilbak gegooid. Jammer inderdaad! Ik kwam al snel op het idee om de peer te verwerken zoals een overrijpe banaan, in een koekje… En ja hoor! Hemels lekker! Probeer deze toppers snel thuis, want ze zijn echt super easy om te maken.

DSC09086.jpg
PERENKOEKJES+1.jpg

MACRONUTRIËNTEN (voor 1 portie: 2 koekjes)

199 KCAL – 8g FAT – 24g CARBS – 5g PROTEIN


Recept – (10 koekjes)

Zachte perenkoekjes

  • 1 rijpe peer (conference)

  • 100g havermout

  • 1 ei

  • 1 el kokosolie

  • 2 el agavesiroop

  • Snufje zout

  • 50g donkere chocolade 

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°.

  2. Schil en kuis de peer. Snijd in grove stukken.  Hak de chocolade in stukjes.

  3. Meng de peer met het ei, de gesmolten kokosolie en agave in de blender tot een egale massa.

  4. Voeg daarna de havermout en het snufje zout toe. Laat nogmaals blenden tot een vaste massa. Deze massa mag kleverig zijn. Voeg de chocoladestukjes toe en roer goed.

  5. Bedek een bakplaat met bakpapier en maak 10 koekjes. 

  6. Plaats ze in de oven voor een 25-tal minuten. Ze moeten mooi goudbruin zijn (zo zijn ze het lekkerst!)

    De koekjes kun je drie dagen bewaren (maar zijn het lekkerst versgebakken).