Flammkuchen met courgette
Flammkuchen is een typisch gerecht uit de Elzas en heeft een dunne broodbodem en is belegd met crème fraîche, ui en spekjes. Niet echt evenwichtig dus… Hij ziet er altijd zo lekker uit dus ik probeerde een alternatief te maken voor deze lekkere ‘pizza’.
Ik nam een wrap als bodem en belegde hem met Philadelphia light, courgette, rode ui en magere kalkoenspekjes. Al zeg ik het zelf, hij komt aardig in de buurt met heel wat minder calorietjes. Ik ben fan! Jij ook?
MACRONUTRIËNTEN (voor 1 portie: 1 flammkuchen)
280 KCAL – 11g FAT – 26g CARBS – 27g PROTEIN
Recept – (1 stuk)
Flammkuchen met courgette
1 wrap
1 grote el Philadelphia Light (25g)
½ courgette
¼ rode ui
70g magere kalkoenspekjes
Handjevol rucola
Peper/zout/tijm/lookpoeder
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180°.
Besmeer de wrap met de Philadelphia kaas, maar laat nog een klein randje vrij.
Snijd de courgette in fijne plakjes en de rode ui in fijne, halve ringen.
Beleg de wrap met de courgetteplakjes, dakpansgewijs. Doe er daarna de rode ui snippers over en als laatste de kalkoenspekjes. Kruid af met peper, zout, tijm en lookpoeder.
Plaats in de oven voor 10 minuten.
Werk de warme Flammkuchen af met een handjevol verse rucola.