Kerstkoekjes met havermout en kaneel

Kerstkoekjes met havermout en kaneel

Christmas cookies… Een traditie die je vaak bij Amerikanen ziet passeren. Maar waarom doen we niet gezellig mee?

Ik maakte mijn eigen kerstkoekjes met een typische ‘winterse’ smaak van kaneel. Ze zijn niet extreem zoet en hebben de lekkere smaak van havermout. En geloof me, KIDSPROOF! Leuk om samen met de kindjes te bakken. Mijn metekindje was er alvast ZOT van (zowel het bakken als het proeven).

DSC05186.jpg
DSC05195.jpg

MACRONUTRIËNTEN (voor 1 koekje)

49 KCAL - 3g FAT - 4,5g CARBS - 1g PROTEIN


Recept – (voor ca. 25-30 koekjes)

Kerstkoekjes met havermout en kaneel

  • 200g havermout

  • 3 tl kaneel

  • enkele druppels vanille extract

  • 1 tl bakpoeder

  • 70g kokosolie FOODSPRING (15% korting bij code “Charlotchefsg”)

  • 50ml amandelmelk, ongezoet

  • 2 el ahornsiroop

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden.

  2. Mix de havermout, samen met het bakpoeder en de kaneel tot meel in een blender. Smelt de kokosolie en voeg toe aan het havermeel. Voeg daarna ook de vanille, de melk en de ahornsiroop toe.

  3. Blend tot een kleverig deeg.

  4. Rol het deeg met deegrol uit tussen twee bakpapiertjes. Zorg voor een dikte van ongeveer 0,5cm.

  5. Steek figuurtjes uit het deeg en leg ze voorzichtig op een bakplaat met bakpapier.

  6. Plaats 15-20 minuten in de voorverwarmde oven tot de koekjes mooi goudbruin zijn. Laat even afkoelen.

Geniet!