Thumbprint koekjes met confituur
Hoe zalig klinkt dat? ‘Thumbprint cookies’… De koekjes refereren duidelijk naar een methode die gebruikt wordt om ze te bereiden. Je maakt een bolletje van het deeg en duwt er daarna je duim in als kuiltje. Dat kuiltje dient vervolgens om het koekje op te vullen met jouw lievelingsconfituur!
Ik maakte een zachte en ‘gezondere’ versie met amandelmeel en honing. Honing is en blijft suiker, eh! Dus denk niet dat deze koekjes plots het gezondste snackske ever zijn. Maar daarvoor dient net die balans. Genieten van je koekje bij de koffie! Wat dat kan én mag…
MACRONUTRIËNTEN (voor 1 koekje)
172 KCAL - 4g FAT - 26g CARBS - 7g PROTEIN
Recept – (voor ongeveer 20 koekjes)
Thumbprint koekjes met amandelmeel en confituur
220g amandelmeel
1/2 el bakpoeder
snufje zout
1 ei
1 tl vanille-extract
85g honing of agave
4 el kokosolie
jouw favoriete confituur (ik gebruikte de bio Fior Di Frutta van Rigoni)
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180graden.
Meng de amandelmeel met het bakpoeder en het zout. Roer deze droge ingrediënten even door.
Doe er het ei, de vanille, de honing en de gesmolten kokosolie bij.
Meng goed tot een kleverige massa. Het is normaal dat deze massa een korrelige textuur heeft.
Neem een beetje deeg de grote van een theelepel en kneed dit in je handpalmen tot een bolletje. Leeg op een bakplaat met bakpapier en duw er met je duim een kuiltje in. Doe dit tot alle deeg is opgebruikt.
Plaats de koekjes in de voorverwarmde oven voor 10 à 11 minuten.
Als ze goudbruin zijn, haal je ze uit de oven en laat je ze even afkoelen. Daarna kun je ze opvullen met confituur naar keuze.
Smakelijk!