Bananenpannenkoekjes in 1, 2, 3

Bananenpannenkoekjes in 1, 2, 3

Tijd om nog wat ontbijtinspiratie te delen. Toen ik op de blog scrolde en de pink pancakes zag, besefte ik dat ik mijn simpel basisrecept voor bananenpannenkoekjes nog niet deelde met jullie…

Dit ontbijtje komt heel vaak op de menu bij mij. Je maakt ze in 1, 2, 3 klaar en je kunt ze bovendien ook in grotere hoeveelheden maken en in de koelkast bewaren. Ideaal als jij elke seconde van jouw ochtendrush kan gebruiken 😉.

pancakes2.jpg
pancakes3.jpg

MACRONUTRIËNTEN (voor 1 portie: 5 mini pancakes)

344 KCAL – 7g FAT – 48g CARBS – 20g PROTEIN


Recept – (1 portie)

Bananenpannenkoekjes

  • 1 banaan

  • 1 ei

  • 2 eiwitten

  • 30g havermout

  • Snufje kaneel

  • Kokosolie (om in te bakken)

  • Voor de afwerking: blauwe bessen, banaan, yoghurt, honing

Bereidingswijze

  1. Doe eerst de banaan en de eitjes in een blender en mix tot een gladde massa.

  2. Voeg daarna de havermout en de kaneel toe en laat nog even blenden.

  3. Neem een koekenpan en doe hierin een koffielepeltje kokosolie. Ik doe tussenin geen extra vetstof meer in de pan.

  4. Bak de kleine pannenkoekjes tot ze goudbruin zijn. Als het pannenkoekje een krokant randje krijgt, is hij klaar om gedraaid te worden.

  5. Presenteer de pannenkoekjes met yoghurt, blauwe bessen, banaanschijfjes en wat honing. De afwerking kun je natuurlijk helemaal zelf pimpen!

Smakelijk!