Rijstpap met kokos en sinaasappelsaus

Rijstpap met kokos en sinaasappelsaus

Rijstpap is een nostalgisch gerechtje voor de meeste mensen. Het is een traditioneel dessertje en wordt meestal gegeten met een gouden lepeltje (of is dat enkel in verhaaltjes?).

Ik maakte een iets gezondere versie met kokosmelk, zonder toegevoegde suiker en een extra sinaasappelsausje. Deze combinatie is, al zeg ik het zelf, echt hemels lekker!

RIJSTPAP+2.jpg
RIJSTPAP+4.jpg

MACRONUTRIËNTEN (voor 1 portie: 1 kommetje)

207 KCAL – 9,1g FAT – 25,2g CARBS – 4g PROTEIN


Recept – (3 porties)

Rijstpap met kokos en sinaasappelsaus

  • 100g zilvervlies rijst

  • 100ml kokosdrink (plantaardige melk)

  • 100ml alpro cuisine coconut (plantaardige room)

  • 1 grote el honing

  • 1 vanillestok (of enkele druppels vanille extract) 

  • Snuf kaneel

  • Voor de sinaasappelsaus: sap van 2 sinaasappels, 4 el honing, 1 tl gemberpoeder, ½ tl kaneel

Bereidingswijze

  1. Zet water op en laat koken. Kook de zilvervliesrijst eerst een kwartiertje voor tot ze iets meer dan beetgaar is. 

  2. Giet af en zet de rijst daarna op in de mengeling van kokosmelk en alpro room. Voeg ook de honing en de vanillestok toe.

  3. Laat 10 à 15 minuten traag verder garen op een laag vuurtje. Laat de melk niet koken!

  4. Maak ondertussen de sinaasappelsaus: meng het sap van de sinaasappels, de honing, het gemberpoeder en de kaneel in een sauspannetje en laat indikken.

  5. Als de rijst gaar is, kun je ze serveren met de sinaasappelsaus.