Appel crumble taart
Ik merk dat mijn gezonde(re) versies van de zoetigheden wel in de smaak vallen bij jullie. Het bananenbrood en de brownie zijn echt dé receptjes uit het boek (kijk snel even in de shop als jij hem nog niet hebt!). Ik had deze week nog enkele zoete appeltjes in de fruitmand liggen om appelmoes te maken. Change of plans, het werd een appeltaartje!
Apple crumble taart met echt alleen maar basisproductjes die jij waarschijnlijk nu in huis hebt. Snel bakken maar… Geniet ervan!
MACRONUTRIËNTEN (voor 1 stuk: 1/10e van de taart)
220 KCAL – 11g FAT – 19g CARBS – 4g PROTEIN
Recept – (voor 1 taart)
Appel crumble taart
Voor de bodem/crumble:
280g havermout
50g kokosolie
60 ml water
2 el honing of agave siroop
40g pecannoten
Voor de vulling:
5 zoete appeltjes (voorkeur: cox)
1 el kaneel
2 el zusto (suikervervanger)
2 el kokosolie
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180°.
Schil en snijd de appeltjes in blokjes. Laat kokosolie smelten in een stoofpannetje en voeg de appeltjes toe. Strooi er de zusto en kaneel over en laat minimum 10 minuten stoven.
Maak ondertussen havermeel van de havermout (in de blender). Ik zeef de geblende havermout zodat er geen klontertjes meer in zitten. Voeg daarna de kokosolie en de honing of agave toe en roer goed. Voeg daarna scheutje per scheutje het water toe. Je bekomt een kruimelige, kleverige massa.
Doe wat kokosolie op de bodem van een springvorm en doe er dan 2/3 van het havermoutmengsel in. Duw met je handen tot een stevige bodem. Tip: begin in het midden en duw het deeg naar de randen.
Als de appeltjes zacht geworden zijn, plet ik ze tot een moes. Ik laat echter nog wat stukjes in de appelmoes zitten. Laat het even afkoelen en verdeel over de bodem van de taart.
Hak de pecannoten in stukjes en meng met het andere deel van de crumble. Maak crumblestukjes en verdeel over de taart.
Plaats in de oven voor 25-30 minuten.
Smakelijk!