Visstoofpotje
Intussen weten jullie al dat ik mijn gerechtjes graag simpel hou. Ik had het idee om een stoofpotje te maken met vis en venkel. Deze waterzooi is het resultaat en bevat vis, groentjes én aardappeltjes in één! Toppertje dus!
Kies zelf welke vis je hiervoor gebruikt. Je kan een mix van vis gebruiken, maar het kan ook perfect met enkel één soort witte vis.
Voor een extra anijssmaak kun je een klein scheutje pastis toevoegen ;-)
MACRONUTRIËNTEN (voor 1 portie)
366 KCAL – 7g FAT – 33g CARBS – 37g PROTEIN
Recept – 2 porties
Visstoofpotje
300gr gemengde visfilet (ik koos kabeljauw, zalm en schelvis)
700ml visbouillon (vetarm)
2 wortels
1 venkel
200gr champignons
300gr krielaardappelen
2dl alpro cruisine light room
Bereidingswijze
Snijd de vis in kleine stukjes. Snijd de venkel en de wortel in julienne (fijne reepjes). Was de krieltjes en snijd ze in de lengte in vier partjes.
Kook daarna de vis een 7-tal minuutjes gaar in de visbouillon. Hou de visbouillon daarna apart!
Stoof de groentjes en de aardappeltjes aan in wat olijfolie. Kruid met peper en zout. Overgiet daarna met de visbouillon en laat 20min. pruttelen.
Voeg 2min voor het einde de vis terug toe samen met de room. Laat nog even inkoken en kruid nogmaals af (dille toevoegen).
Serveer in een kommetje!