Salade gegrilde courgette
Salades komen in de zomer vaak op het menu bij mij. Lekker snel, fris en veel groentjes om van te smullen. Deze keer een salade rijk aan vetten maar laag in koolhydraten…
Een klassiek slaatje met veel groentjes is vaak laag aan koolhydraten (tenminste als je ze zonder pasta, quinoa, brood of aardappeltjes klaarmaakt). Dan kan je zoals in dit gerecht wel eens wat meer vetten toevoegen... Let wel op: kies voor een juiste balans tussen verzadigd en onverzadigd. De goeie vetten (onverzadigd) kun je aanvullen door gebruik te maken van vis (vette vis zoals gerookte zalm, haring, makreel, etc.), kaas, noten en/of oliën.
MACRONUTRIËNTEN (voor 1 portie)
314 KCAL – 16,9g FAT – 5,8g CARBS – 32,7g PROTEIN
Recept – 1 persoon
Salade van gegrilde courgette, geitenkaas en magere baconreepjes
50gr rucola sla
10gr pijnboompitten
120gr courgette
50gr geitenkaas
100gr magere baconreepjes
Peper/zout/tijm/oregano
Olijfolie
Bereidingswijze
Dresseer de rucola op het bord.
Snijd de courgette in lange plakken van ongeveer een halve cm. Wrijf ze in met wat olijfolie en kruid af met peper, zout, oregano en tijm. Bak ze op de grillplaat.
Grill de pijnboompitjes kort.
Bak de baconreepjes in een antikleefpan. Ik doe dit zonder vetstof (het weinige vet in de reepjes smelt in de pan).
Dresseer de plakken courgette op de rucola sla en verkruimel er de geitenkaas over. Doe er ook de baconreepjes en de pijnboompitjes over. Kruid eventueel nog wat af.