Havermoutcrumble

Havermoutcrumble

Ik probeer mijn ontbijtjes vaak wat te variëren maar dat is niet altijd zo simpel als ’t snel moet gaan. Als je je havermout ontbijtje eens een beetje anders wil en je hebt wat meer tijd, probeer dan zeker deze eens! Én het lijkt als een dessertje… jummieee!

GSL-39.jpg
GSL-37.jpg

MACRONUTRIËNTEN (voor 1 portie)

325 KCAL – 21,6g FAT – 23,3g CARBS – 7,3g PROTEIN


Recept – 2 porties

Havermoutcrumble

  • 100gr diepvriesfruit (ik koos rode vruchtenmix)

  • 40gr havermout

  • 20gr noten (ik koos pecannoten)

  • 30gr amandelschilfers

  • 1 grote el kokosolie of gesmolten kokosvet

  • 1 el honing

  • Snufje kaneel/speculaaskruiden

Bereidingswijze

  1. Laat de airfryer (of indien je dit niet hebt, de oven!) voorverwarmen op 180°.

  2. Laat het fruit ontdooien. Hierbij vormt er zich wat sap en dit is perfect in dit gerechtje van de crumble.

  3. Meng de havermout met de noten en de amandelschilfers. Doe er de kaneel of speculaaskruiden bij. Meng met de honing en de gesmolten kokosolie. Meng goed door elkaar.

  4. Vul een ovenbestendig schaaltje voor de helft met het fruit (ook het sap!). Doe er daarna de crumble over en duw goed aan.

  5. Zet de schaaltjes voor 6à7 minuten in de airfryer. In een traditionele oven moet dit iets langer (10-tal minuutjes).

  6. Serveer eventueel met wat Griekse yoghurt of kwark!