Havermoutcrumble
Ik probeer mijn ontbijtjes vaak wat te variëren maar dat is niet altijd zo simpel als ’t snel moet gaan. Als je je havermout ontbijtje eens een beetje anders wil en je hebt wat meer tijd, probeer dan zeker deze eens! Én het lijkt als een dessertje… jummieee!
MACRONUTRIËNTEN (voor 1 portie)
325 KCAL – 21,6g FAT – 23,3g CARBS – 7,3g PROTEIN
Recept – 2 porties
Havermoutcrumble
100gr diepvriesfruit (ik koos rode vruchtenmix)
40gr havermout
20gr noten (ik koos pecannoten)
30gr amandelschilfers
1 grote el kokosolie of gesmolten kokosvet
1 el honing
Snufje kaneel/speculaaskruiden
Bereidingswijze
Laat de airfryer (of indien je dit niet hebt, de oven!) voorverwarmen op 180°.
Laat het fruit ontdooien. Hierbij vormt er zich wat sap en dit is perfect in dit gerechtje van de crumble.
Meng de havermout met de noten en de amandelschilfers. Doe er de kaneel of speculaaskruiden bij. Meng met de honing en de gesmolten kokosolie. Meng goed door elkaar.
Vul een ovenbestendig schaaltje voor de helft met het fruit (ook het sap!). Doe er daarna de crumble over en duw goed aan.
Zet de schaaltjes voor 6à7 minuten in de airfryer. In een traditionele oven moet dit iets langer (10-tal minuutjes).
Serveer eventueel met wat Griekse yoghurt of kwark!