Bulgurbowl met shiitake, spinazie en spiegeleitje
Eten in een kommetje. Op één of andere manier vind ik dit toch altijd iets fijner en aantrekkelijker om te eten. Of ben ik de enige?
Poké bowls, smoothie bowls en deze bulgur bowl maak ik dan ook supergraag klaar. Deze bowl is gebaseerd op een klassieke buddha bowl maar is gemaakt met broccolirijst en bulgur. Ik vulde aan met wat groentjes. Ik koos voor een vegetarische versie en presenteerde er een spiegeleitje bij.
Het is zo eenvoudig, maar mensen… écht heel lekker! Een aanrader!
MACRONUTRIËNTEN (voor 1 portie)
410 KCAL – 17g FAT – 42g CARBS – 17g PROTEIN
Recept – voor 2 personen
Bulgurbowl met shiitake, spinazie en spiegeleitje
60g bulgur
200g broccolirijst
200g shiitake
200g spinazie
2 eitjes
1 stengel pijpajuin
2 el cottage cheese
Peper/zout/Provençaalse kruiden
Bereidingswijze
Breng 120ml water aan de kook en doe er de bulgur bij, zet van het vuur en laat de bulgur alle vocht opnemen.
Bak de broccolirijst in wat olijfolie in een pan. Kruid met peper, zout en Provençaalse kruiden. Bak daarna de spinazie en de shiitakes apart in dezelfde pan. Kruid opnieuw wat af.
Meng de bulgur met de broccolirijst en doe er enkele druppels olijfolie bij.
Doe het broccoli-bulgur mengsel in kommetjes en presenteer er de spinazie en de shiitakes over. Laat nog een helftje van je rijstmengsel zichtbaar.
Snijd wat ringen pijpajuin en doe ze ook in het kommetje.
Bak twee eitjes in de pan en dresseer ze op je rijstmengsel. Werk af met een eetlepel cottage cheese in het midden van de kom.