Kipballetjes in milde curry
Dit is ongetwijfeld één van mijn favorietjes! Ik ben een enorme fan van wereldkeuken en dus van Mexicaanse chili’s of pittige, Aziatische curry’s. Dit is een simpele en snelle versie van een milde curry met kippengehaktballetjes.
Deze curry kun je zelf ook nog wat aanpassen. Kies voor wat andere groentjes, of voor een gele of groene currypasta.
Je kunt deze lekkere balletjes serveren met wat rijst, noedels of met een sneetje bruin brood!
MACRONUTRIËNTEN (voor 1 portie)
471 KCAL – 14g FAT – 50g CARBS – 30g PROTEIN
Recept – 2 porties
Kipballetjes in milde curry
100gr zilvervliesrijst
250 gr kippengehakt
1 rode paprika
1 gele paprika
150 gr ‘mangetout’ bonen
1 ui
1 teentjes look
Verse koriander (enkele takjes)
1 grote el milde rode currypasta (ik gebruik de rode curry van Delhaize, mild en niet té pikant!)
150 ml kokosmelk
Peper/kippenkruiden
Bereidingswijze
Snijd de paprika in fijne reepjes.
Meng het gehakt met een handjevol koriander. Kruid met peper en kippenkruiden. Draai bolletjes van het gekruid gehakt. Let op: kippengehakt plakt. Maak je handen nat om mooie, gladde balletjes te kunnen rollen.
Snipper de ui fijn, en plet de look. Bak de ui met de look in olijfolie, voeg alle groentjes toe en laat ze even kort stoven (enkele minuten).
Voeg de rode curry toe en laat de groetjes hierin bakken. Daarna voeg je de kokosmelk toe.
Voeg daarna de balletjes toe en laat ze meekoken op een laag vuurtje (de gehaktballetjes bakken mee in de saus, en moeten dus niet voorgebakken worden).
Als de curry klaar is, presenteer met de rijst en voeg nog wat verse koriander toe.