MealsCharlot Pauwels

Kipballetjes in milde curry

MealsCharlot Pauwels
Kipballetjes in milde curry

Dit is ongetwijfeld één van mijn favorietjes! Ik ben een enorme fan van wereldkeuken en dus van Mexicaanse chili’s of pittige, Aziatische curry’s. Dit is een simpele en snelle versie van een milde curry met kippengehaktballetjes. 

Deze curry kun je zelf ook nog wat aanpassen. Kies voor wat andere groentjes, of voor een gele of groene currypasta. 

Je kunt deze lekkere balletjes serveren met wat rijst, noedels of met een sneetje bruin brood!

GSL-33.jpg
GSL-23.jpg

MACRONUTRIËNTEN (voor 1 portie)

471 KCAL – 14g FAT – 50g CARBS – 30g PROTEIN


Recept – 2 porties

Kipballetjes in milde curry

  • 100gr zilvervliesrijst

  • 250 gr kippengehakt

  • 1 rode paprika

  • 1 gele paprika

  • 150 gr ‘mangetout’ bonen

  • 1 ui

  • 1 teentjes look

  • Verse koriander (enkele takjes)

  • 1 grote el milde rode currypasta (ik gebruik de rode curry van Delhaize, mild en niet té pikant!)

  • 150 ml kokosmelk

  • Peper/kippenkruiden

Bereidingswijze

  1. Snijd de paprika in fijne reepjes.

  2. Meng het gehakt met een handjevol koriander. Kruid met peper en kippenkruiden. Draai bolletjes van het gekruid gehakt. Let op: kippengehakt plakt. Maak je handen nat om mooie, gladde balletjes te kunnen rollen.

  3. Snipper de ui fijn, en plet de look. Bak de ui met de look in olijfolie, voeg alle groentjes toe en laat ze even kort stoven (enkele minuten).

  4. Voeg de rode curry toe en laat de groetjes hierin bakken. Daarna voeg je de kokosmelk toe.

  5. Voeg daarna de balletjes toe en laat ze meekoken op een laag vuurtje (de gehaktballetjes bakken mee in de saus, en moeten dus niet voorgebakken worden).

  6. Als de curry klaar is, presenteer met de rijst en voeg nog wat verse koriander toe.