Venkelsalade met gerookte zalm en krieltjes

Venkelsalade met gerookte zalm en krieltjes

In het thema zomerse lunchgerechtjes kan deze absoluut tellen! In de zomer (althans als het weer ook zomers is) heb ik vaak geen zin in warm eten. Dan wil ik liever frisse gerechtjes zoals een slaatje of een koud ‘schoteltje’.

Venkel is een ingrediëntje die je zeker moet gebruiken bij je frisse, zomerse gerechtjes. Ik combineer venkel vaak met appel of komkommer om nog extra frisheid te creëren.

Bij dit zomers topgerechtje combineer ik de venkel met yoghurt, komkommer en kruiden. Zalige combo met de gerookte zalm en koud ‘patatje’.

DSC01531-2.jpg
DSC01528.jpg

MACRONUTRIËNTEN (voor 1 portie)

424 KCAL - 15,9g FAT - 42,6g CARBS - 26,9g PROTEIN


Recept – (voor 2 personen)

Frisse venkelsalade met komkommer en yoghurt, met gerookte zalm en krieltjes

  • 300g krieltjes

  • 1/2 komkommer

  • 1 venkel

  • 2 stengels pijpajuin

  • 10g dille

  • 200g magere yoghurt

  • 4 el mayo (light)

  • 150g gerookte zalm

  • 1 tl witte wijn azijn

  • Peper/zout

  • herbes de la mer van Mill&Mortar (mengeling van zeewier en zeezout)

Bereidingswijze

  1. Kook de krieltjes beetgaar in gezouten water. Giet ze af en laat ze afkoelen.

  2. Snijd de komkommer en de knol van de venkel in kleine blokjes. Hou het loof van de venkel apart. Die gebruik ik nog bij de garnering. Snijd de pijpajuin en fijne ringetjes.

  3. Meng de komkommer, de venkel, de pijpajuin in een kom en doe er de yoghurt, verse dille, mayo en witte wijn azijn bij. Meng goed en kruid af met peper en zout.

  4. Snijd de afgekoelde krieltjes in de lengte in twee en meng ze tevens onder de venkelsalade.

  5. Presenteer de salade met de gerookte zalm en werk af met ‘herbes de la mer’.

Smakelijk!