Zomerse 'smeus' met Noordzee garnaaltjes

Zomerse 'smeus' met Noordzee garnaaltjes

Je weet of je weet het niet maar ik woon in Oostende. Onze Noordzee geeft ook heel wat lekkers in de aanbieding en jullie stelden voor om hiermee iets te doen…

Ik lust graag vis, en probeer ook één- à tweemaal vis te eten per week. Dit keer lekkere, vers gepelde garnaaltjes! Hoe lekker is dat?!

Ik maakte een zomerse versie van de klassieker ‘smeus’ met garnaaltjes. Een puree met broccoli, yoghurt en kruiden met een gepocheerd eitje en ofcourse, de overheerlijke garnaaltjes!

DSC01410.jpg
DSC01429.jpg

MACRONUTRIËNTEN (voor 1 portie)

333 KCAL - 2,8g FAT - 35,7g CARBS - 33g PROTEIN


Recept – (voor 2 personen)

Zomerse ‘smeus’ met Noordzee garnalen en gepocheerd ei

  • 300g aardappelen

  • 300g broccoli

  • 2 stengels pijpajuin

  • 2 kleine ajuinen

  • 2 takjes peterselie

  • enkele stengels bieslook

  • 150g magere yoghurt

  • 2 eieren

  • 150g garnalen (gepeld)

  • Peper/zout

Bereidingswijze

  1. Schil en snijd de aardappelen in grove stukken. Snijd de broccoli in kleine roosjes en voeg deze toe aan de aardappelen. Kook in gezouten water tot de aardappelen zacht zijn.

  2. Snijd de pijpajuin in fijne ringen. Snipper de uien fijn en stoof ze kort aan in een pan. Giet de aardappelen en broccoli af en stamp beiden tot een puree. Doe er de gebakken ajuin, de yoghurt, de kruiden en de pijpajuintjes bij. Meng goed door elkaar en kruid met peper en zout.

  3. Laat ondertussen water koken en voeg er een goeie scheut azijn aan toe. Laat koken en zet het vuur onmiddellijk lager. Als het water net onder het kookpunt zakt, kun je de eitjes pocheren. Draai met een garde draaiende bewegingen in het water. Breek een ei in het midden van de draaibeweging en laat 3 minuten pocheren.

  4. Serveer de puree met een gepocheerd ei en de garnalen.

Smakelijk!