Rijst met zalm en courgette
Mensen die me kennen of de blog al even volgen, weten dat ik hou van hele simpele en snelle gerechtjes. Ik moet eerlijk toegeven dat mijn keuken vaak een chaos is na het koken. Daarom hou ik heel erg van éénpansgerechten. Simpel, snel en gezond! Dit gerechtje is niet alleen heel simpel, maar ook heel snel klaar en overheerlijk.
MACRONUTRIËNTEN (voor 1 portie)
392 KCAL – 14g FAT – 38g CARBS – 27g PROTEIN
Recept – 1 portie
Rijst met zalm en courgette
1 zalmfilet
200gr courgette
40gr zilvervliesrijst
1/2 rode ui
Olijfolie
Peper/zout/Provencaalse kruidenmix/dille/verse peterselie
Bereidingswijze
Kook eerst de rijst. Let op: zilvervliesrijst heeft een langere bereidingstijd!
Versnipper de rode ui en snijd de courgette in kleine blokjes.
Stoof de rode ui kort aan in wat olijfolie en voeg de courgette toe. Kruid met wat Provençaalse kruiden.
Snijd de zalmfilet in blokjes en bak ze mee in de pan. Kruid goed af met peper, zout en dille.
Als de zalm gaar is, voeg dan de gekookte rijst toe in de pan en meng voorzichtig door elkaar.