Spaghetti met zalm, broccoli en fetasaus
Ook zo’n pastalover wat koolhydraten betreft? De meeste pastarecepten zijn erg rijk aan vet omdat ze gecombineerd worden met een romige saus. Denk maar aan een lekkere carbonara met spekjes… Niet echt gezond natuurlijk (jammer genoeg). Deze volkoren spaghetti met broccoli, gerookte zalm en low-fat fetasaus is een gezond alternatief voor een romige pasta.
MACRONUTRIËNTEN (voor 1 portie)
479 KCAL – 18g FAT – 41g CARBS – 38g PROTEIN
Recept – 2 porties
Spaghetti met zalm, broccoli en fetasaus
100gr volkoren spaghetti
300gr broccoli (ongeveer 1)
100gr gerookte zalm
100ml rijstmelk
100gr fetakaas
35gr light geraspte kaas
Peper/zout/dille/muskaatnoot
Bereidingswijze
Snijd de broccoli in kleine roosjes en stoom ze beetgaar in een 5tal minuten.
Kook de pasta volgens de verpakking al dente.
Snijd de gerookte zalm in snippers.
Meng nu de feta, de rijstmelk en de geraspte kaas in een blender en meng tot een saus. Kruid af met peper/zout/nootmuskaat en dille naar smaak.
Doe de broccoli, de zalm en de pasta bij de saus en meng goed door elkaar. Opgelet, warm de saus niet rechtstreeks op in een pan op een hoog vuur, want die kan snel schiften.
Ik doe de pasta in een ovenschaal en warm die kort even op in een voorverwarmde oven op 180graden (een tiental minuten).