Meals, SnacksCharlot Pauwels

Pitatoast met gerookte zalm

Meals, SnacksCharlot Pauwels
Pitatoast met gerookte zalm

Toast gerookte zalm… Wie kan da nu nie bekoren? Lekker als lunchke in het weekend of op een zondags brunchke met familie of vrienden.

Ik maakte er een fancy versie van met een toast van pitabrood, een sausje van mierikswortel en een slaatje van appel en witloof. Op en top herfstsfeer dus!

Ik gebruikte de MOWI Pure gerookte zalm. Als ge die niet kent, moet ge die zeker een proberen want de kwaliteit is fenomenaal lekker! MOWI produceert deze zalm met een groot hart voor duurzaamheid. Zowel voor de zalm zelf als voor ons klimaat door ze 100% recycleerbare verpakking.

Een zalmke worth trying dus! Te koop bij Colruyt group.

DSC00717-2.jpg
DSC00689.jpg

MACRONUTRIËNTEN (voor 1 portie)

399 KCAL - 13g FAT (2g verzadigd) - 43g CARBS - 20g PROTEIN


Recept – (voor 1 portie)

Pitatoast gerookte zalm, met mierikswortelcrème en appel-witloofslaatje

  • 1 el roomkaas light (type Philadelphia)

  • 1 tl mierikswortel rasp

  • 1 el mayonaise

  • 1 klein stronkje witloog

  • 1/2 appel (rood)

  • zeste en sap van citroen

  • Peper/zout

  • afwerking: kiemgroenten

Bereidingswijze

  1. Begin met het maken van de mierikswortelcrème. Meng de roomkaas met de mierikswortel en de mayonaise. Doe er een eetlepel citroensap bij en kruid af met peper en zout.

  2. Snijd een volkoren pitabroodje middendoor zodat je twee helftjes hebt. Toast ze in een broodrooster.

  3. Snijd het witloof en de appel in fijne reepjes. Laat de schil aan de appel, dit zorgt voor een mooie kleurschakering en bovendien zit de schil vol vitamientjes! Besprenkel met wat citroensap en kruid af met peper en zout.

  4. Besmeer de twee helftjes pitabrood met de mierikswortelcrème en leg er de sneetjes zalm op. Leg er een torentje van de appel-witloofsalade op en werk af met wat zeste van citroen en kiemgroenten.

Enjoy!