Tonijn Cakejes
Tonijn bevat veel eiwitten en omega-3 vetzuren en is dus een ideale vis binnen de gezonde voeding. Bovendien is ze nog eens lekker ook! Ik heb altijd tonijn in huis, maar kijk wel altijd goed naar de verpakking. Ik kies voor een blikje tonijn waar het MSC label op vermeld staat. Dat label garandeert dat de vis afkomstig is van duurzame visserij.
Ik verwerk de tonijn vaak in een saus bij pasta, of bij rijst. Maar je kan er ook echt lekkere ‘burgertjes’ of cakejes mee maken. Ideaal om mee te nemen of als een eiwitrijk, hartig tussendoortje!
MACRONUTRIËNTEN (voor 1 cakeje)
50 KCAL – 1,2g FAT – 4,4g CARBS – 5,3g PROTEIN
Recept – (voor 8 cakejes)
Tonijn cakejes
1 blikje tonijn (op water)
1/4 ui
1 teentje look
50g havermout, geblend tot meel
1 ei
1 tl Griekse yoghurt (0% vet)
1 tl sriracha saus
Snufje zout
Chilivlokken
Enkele takjes bieslook
Enkele takjes peterselie
Bereidingswijze
Giet de tonijn in een vergiet en laat even uitlekken. Duw de tonijn goed droog en doe in een mengkom. Blend ondertussen de havermout tot meel in de blender.
Voeg daarna de versnipperde ui en de geplette look toe bij de tonijn. Alsook de fijngesneden bieslook en peterselie.
Klop het eitje apart even los in een klein kommetje.
Voeg het havermeel, het ei, de sriracha en de Griekse yoghurt toe aan het tonijnmengsel en meng goed door elkaar tot een vaste massa. Kruid af met een snufje zout en wat chilivlokken.
Zet een koekenpan op het vuur met wat olijfolie. Neem een grote eetlepel van het mengsel en maak een balletje in de hand en duw het plat in de pan tot een burgertje of cakeje.
Tip: plakt het teveel aan je handen? Maak je handen even nat onder de kraan.
Bak 3-4 minuten aan de ene zijde en 3-4 minuten aan de andere zijde op middelhoog vuur.
Smakelijk!