SnacksCharlot Pauwels

Bananenbrood carrot cake style

SnacksCharlot Pauwels
Bananenbrood carrot cake style

Carrot cake’ of worteltaart is een typische zoete taart waarin worteltjes worden verwerkt. Je herkent de taart vaak aan de mierzoete witte frosting bovenaan. De smaak is meestal erg uitgesproken door de kruiden die wat doen denken aan gingerbread.

Ik inspireerde me op dit heerlijke dessertje om een nieuwe variant van een bananenbroodje te maken. Eten je kindjes graag bananenbrood maar geen groentjes? Probeer deze eens, dan hebben ze alvast een kleine portie wortel binnen :-).

De frosting maakte ik op basis van magere roomkaas, gemengd met zoetstof of voor de liefhebbers: proteinepoeder (indien je hier niet mee bekend bent, raad ik dit zeker niet aan).

DSC01960-2.jpg
DSC01978-2.jpg

MACRONUTRIËNTEN (voor 1 portie: 1 sneetjes als je de cake in 10 sneetjes snijdt)

172 KCAL - 4g FAT - 26g CARBS - 7g PROTEIN


Recept – (voor 1 cakevorm)

Bananenbroodje, carrot cake style

  • 150g speltbloem of havermeel (geblende havermout)

  • 1 el bakpoeder

  • kaneel

  • zout

  • speculaaskruiden

  • 4 rijpe (!) bananen

  • 150g geraspte wortelen

  • 50ml ongezoete amandelmelk

  • 2 el honing

  • 3 eieren

  • vanilla extract

Voor de frosting:

  • handjevol pecan- of walnoten

  • 20g proteïnepoeder (indien jij dit niet hebt: 20g zoetstof zoals stevia of zusto

  • 1/4e potje roomkaas natuur light (type Philadelphia)

  • extra amandelmelk (ongezoet)

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180graden.

  2. Doe eerste de bananen, de eieren, 2 el honing en enkele druppels vanille in de blender en mix kort tot een gladde massa.

  3. Daarna voeg ik de speltbloem of havermeel toe, alsook het zout, het bakpoeder, een tl kaneel, een tl speculaaskruiden en een snufje zout. Laat opnieuw mixen tot er geen klontertjes meer zijn.

  4. Daarna rasp je de wortelen. Die mogen ook bij het beslag, samen met de amandelmelk. Roer nog eens goed door.

  5. Giet in een flexibele vorm en plaats in de oven voor ong. 40 à 45 minuten, afhankelijk van de oven.

  6. Voor de topping maken we een frosting op volgende manier: klop 1/4e van het potje roomkaas wat los en voeg 20g proteïnepoeder toe. Indien je dit niet hebt, voeg je 20g suikervervanger zoals stevia of zusto toe. Voeg kleine scheutjes amandelmelk toe om te mengen tot een dikke pasta.

  7. Als het bananenbroodje klaar is, laat even afkoelen. Bedek dan met een laagje van de frosting en enkele gehakte pecan- of walnoten.

Smakelijk!