Tonijn toast
Ik ben de laatste tijd helemaal in de ban van snelle lunchkes. Ik wil zelf ook vaak snel kunnen middageten maar me wel bewust blijven van wat ik in mijn mondje ‘prop’ :D.
Een ‘croqueske’ of toast vind ik persoonlijk altijd een winner. Ik ben er goed mee gevuld en je kan er eindeloos mee variëren om ze te beleggen.
Deze keer eentje met een ‘high protein’ beleg. Een toast met tonijn, kaas, spinazie en paprika. Superlekkere combo en snel klaar. Bovendien heb ik altijd wel een doosje tonijn in mijn voorraadkast liggen! Soepje erbij en klaar voor de lunch :-)
MACRONUTRIËNTEN (voor 1 portie)
281 KCAL - 5g FAT - 27g CARBS - 31g PROTEIN
Recept – (voor 1 portie)
Toast met tonijn, kaas, spinazie en paprika
2 boterhammen naar keuze (liefst vezelrijk, ik gebruikte: zuurdesem volkoren)
80g tonijn (uit blik, natuur)
50g paprika
1/2 ui
1 plakje Leerdammer Lightlife of 20g geraspte kaas light of mozzarella
enkele blaadjes spinazie
peper/zout
Bereidingswijze
Laat de grill of croque machine alvast voorverwarmen.
Snijd de paprika in kleine blokjes. Pel en versnipper de halve ui.
Meng de tonijn, de paprika en de ui in een mengkom en roer.
Beleg een sneetje brood met het tonijnmengsel, leg er de kaas op en werk af met enkele blaadjes spinazie. Leg de andere boterham erop en duw goed aan.
Leg de boterham in de grill voor een 5 tal minuutjes.
Enjoy your lunch!