SnacksCharlot Pauwels

Hartige courgettecakejes met Griekse yoghurt

SnacksCharlot Pauwels
Hartige courgettecakejes met Griekse yoghurt

Eet jij dagelijks je portie groentjes? Ik probeer alvast in minimum 3 van mijn dagelijkse maaltijden of eetmomenten groenten te integreren.

In je lunch en avondmaal klinkt dat natuurlijk logisch, maar in je ontbijt? of in een snack? Toch wel! Kies bijvoorbeeld eens voor een ontbijtsmoothie waarin spinazie verwerkt zit. Of een havermoutje met wortel (carrot cake style, yummie!)

Of deze toppertjes als snack… Ze zijn ideaal om de honger te stillen en je kunt ze bovendien goed in de koelkast (3 dagjes) of zelfs in de diepvries (3 maand) bewaren. Perfect toch?!

DSC05486.jpg
DSC05499.jpg

MACRONUTRIËNTEN (voor 1 cakeje)

49 KCAL - 1,4g FAT - 6,1g CARBS - 3,1g PROTEIN


Recept – (voor 10-12 cakejes)

Courgettecakejes met tarwebloem en Griekse yoghurt

  • 450g courgette (ik gebruikte ongeveer 1,5)

  • 75g tarwebloem

  • 2 eieren

  • peper/zout

  • 2 stengels pijpajuin

  • olijfolie

  • afwerking: zure room of Griekse yoghurt

Bereidingswijze

  1. Begin met de courgette. Gebruik de XL foodprocessor en het raspmesje (11ii) van de BRAUN HOUSEHOLD multiquick 9 om de courgette in fijne sliertjes te raspen. Doe de courgettesliertjes in een zeef en bestrooi met zout. Laat 10 minuten staan en knijp de courgette vervolgens goed uit zodat het meeste vocht uit de courgette verdwenen is.

  2. Doe de courgettesliertjes in een grote mengkom en voeg de tarwebloem en de eitjes toe. Kruid goed af met peper en zout en meng goed.

  3. Snijd de stengels pijpajuin in fijne ringetjes en voeg toe aan het mengsel.

  4. Laat een eetlepel olijfolie warm worden op middelhoog vuur in een koekenpan. Als de olie warm is, lepel 2 eetlepels van het mengsel in de pan en duw lichtjes plat tot een rondje. Je kan er meerdere tegelijk bakken maar let wel op dat je wat ruimte tussen laat.

  5. Bak de courgettecakejes ongeveer 3 minuten aan de ene zijde en nog 2 minuten aan de andere. Schep ze uit de pan op een bordje met keukenpapier.

  6. Als alle courgettecakejes gebakken zijn, stapel ze op elkaar en serveer ze met wat zure room of Griekse yoghurt, peper/zout en wat pijpajuin.

Smakelijk!