SnacksCharlot Pauwels

Krokant bloemkoolhapje

SnacksCharlot Pauwels
Krokant bloemkoolhapje

Het is feestmaand en dan spelen we nogal wat lekkere gerechtjes naar binnen. Sommigen kiezen voor uitgebreide, fancy hapjes. Andere kiezen voor de gefrituurde alternatieven. Die gefrituurde hapjes zijn wel lekker, maar bevatten zóveel vet. De Airfyer biedt gelukkig een gezonder alternatief…

Ik maakte zelf een groentehapje in de Airfryer. Ik had zoveel inspiratie met bloemkool de laatste tijd… bloemkooldip, geroosterde bloemkool,… Deze was echter het beste ideetje. Krokante bloemkoolhapjes. Ze lijk op nuggets, maar dan van bloemkool! 

rsz_bloemkoolhapje3.jpg
bloemkoolhapje.jpg

MACRONUTRIËNTEN (voor 1 portie: enkele bloemkoolroosjes)

144 KCAL – 8,2g FAT – 15,7g CARBS – 10,5g PROTEIN


Recept – (1 grote kom: 4 porties)

Krokant bloemkoolhapje

  • 1 bloemkool

  • 3 el olijfolie

  • 1 eiwit

  • 5 el havermout

  • 3 el geraspte Parmezaan

  • Peper/zout/paprika/kurkuma/lookpoeder

Bereidingswijze

  1. Snijd de bloemkool in kleine roosjes. Let op: probeer ze in zo gelijk mogelijke roosjes te snijden. Anders is het moeilijk ze gelijkmatig te bakken.

  2. Laat de aifryer voorverwarmen op 200°.

  3. Doe de bloemkoolroosjes in een grote kom en doe er de olijfolie over. Kruid af met peper en zout. Voeg 1 el paprikapoeder, ½ el kurkuma en ½ el lookpoeder toe. Meng goed door elkaar zodat de olie en de kruiden mooi over de bloemkool verdeeld is.

  4. Mix de havermout tot poeder en meng met de Parmezaanse kaas. Bestrooi de bloemkoolroosjes met het mengsel en zorg ervoor dat alle roosjes een laagje hebben.

  5. Doe de bloemkoolroosjes in het mandje van de airfryer voor ongeveer een 8 à 10 minuten. Ze moeten mooi goudbruin en krokant zijn.