SnacksCharlot Pauwels

Snelle, open lasagne

SnacksCharlot Pauwels
Snelle, open lasagne

Iedereen houdt van lasagne, toch? Eerlijk gezegd vind ik het ook wel heel wat werk om het klaar te maken. Met deze variant kun je snel genieten van de smaak van lasagne zonder het extra wachten op de oven!

Deze ‘hack’ om snel lasagne klaar te maken is echt het proberen waard. Bovendien vind ik het er superleuk uitzien! Maken jullie hem ook eens klaar?

open lasagne-2.jpg
open+lasagne+2.jpg

MACRONUTRIËNTEN (voor 1 portie)

450 KCAL – 12g FAT – 53,4g CARBS – 29,2g PROTEIN


Recept – (2 porties)

Snelle, open lasagne

  • 120g champignons

  • 3 wortelen

  • 1 rode ui

  • 1 teentje look

  • 200g rundsgehakt

  • 1 blik tomaten

  • 1 klein blikje tomatenpuree

  • Scheutje honing

  • 6 vellen volkoren of spelt lasagne

  • 25g ricotta

  • Klein scheutje magere melk

  • Peper/zout/Provençaalse kruiden

Bereidingswijze

  1. Breng water aan de kook en kook de lasagnevellen gaar (al dente). Let op: voeg de velletjes één voor één toe aan het water. Laat ze daarna uitlekken en leg ze verspreid van elkaar.

  2. Schil en snipper de rode ui. Snijd de wortelen en de champignons in kleine blokjes. Stoof de ui en de geperste look aan en voeg daarna de wortelen toe. Kruid af en laat even stoven. Voeg daarna pas de champignons toe.

  3. Voeg het gehakt toe en laat mee bakken met de groenten. Voeg de tomatenpuree toe, alsook de tomatenblokjes. Kruid opnieuw af met peper, zout en Provençaalse kruiden.

  4. Ik doe een klein scheutje honing in mijn saus om de zuurheid van de tomaten wat te compenseren.

  5. Klop daarna de ricotta los met een klein scheutje melk. Dit gebruiken we als kaassaus over de lasagne.

  6. Begin met een lepeltje saus op het bord. Leg er daarna een velletje lasagne over. Doe er terug wat saus over. Opnieuw lasagne, daarna saus en opnieuw lasagne. Je eindigt met wat saus.

  7. Giet er daarna wat van de witte kaassaus over en werk eventueel nog wat af met Parmezaan en verse basilicum.