MealsCharlot Pauwels

Frisse erwtenspread met crackers

MealsCharlot Pauwels
Frisse erwtenspread met crackers

Frisse erwtenspread met crackers

DSC03060-3.jpg

Deze blogpost is gesponsord door Shopmium. Alle uitspraken en meningen die volgen zijn de mijne.

 

“Wat doe ik morgen mee als lunch?”

“Ohneen, ik heb geen boterhammen of wraps meer.”

“Ik heb een hongerke, maar ’t is nog te vroeg om te eten…”

Herkennen jullie zich in één van deze uitspraken? I feel you. Mijn lifesavers op zo’n momentjes zijn zeker en vast crackers met beleg. Perfect om goed gegeten te hebben of dat hongertje te stillen. In de lunch eet ik er vaak nog een extra slaatje of een soepje bij.

Deze keer koos ik voor de WASA Delicate Crisp crackers met rozemarijn en zeezout. Ik maakte er een frisse erwtenspread bij.

Als ’t heel snel moet gaan dan kies ik vaak voor wat kipfilet of magere kaas als beleg. Rijk aan eiwitten en die heb ik standaard altijd in mijn koelkast liggen om mijn hongerkes te vlug af te zijn. Maaaaar ik heb meestal ook enkele zelfgemaakte spreads in de koelkast staan. Een homemade tonijn- of eiersalade bijvoorbeeld, of een zelfgemaakte hummus. Let trouwens op met die voorverpakte spreads want die bevatten heel vaak verborgen suikers! Voor diegene dat geen zo’n fan zijn van hummus kunnen deze erwtenspread zeker eens proberen. Het geeft een goeie verzadiging, heeft een crèmige textuur en een frisse smaak.

Ik probeerde de WASA Delicate Crisp crackers en die zijn veel dunner dan de andere soorten van dit merk. Ze zijn heel krokant en afgewerkt met wat grof zeezout. In combinatie met de erwtenspread vond ik deze echt overheelijk! Het zijn de ideale crackers voor een lekkere dip of zelfgemaakte spread.

Je kan deze crackers trouwens zelf eens proeven. Krijg ze 100% terugbetaald via de app van Shopmium. Ik ben alvast fan!

DSC03008-3.jpg

MACRONUTRIËNTEN (voor 2 crackers met erwtenspread)

165 KCAL - 9g FAT - 15g CARBS - 3g PROTEIN


DSC03020-2.jpg
DSC03095-2.jpg

Recept – (voor ca. 6 porties)

Frisse erwtenspread met WASA crackers

Bereidingswijze

  1. Zet wat water op het vuur en laat koken. Kook de erwtjes gedurende 2 minuten en giet ze af.

  2. Doe de erwtjes samen met de olijfolie, de munt, het sap van een halve limoen, de tahini en het teentje look in de blender en laat mixen tot een vaste massa. Als je merkt dat de spread nog iets te vast is van textuur, dan kun je er nog wat olijfolie en een heel klein beetje water aan toevoegen tot de gewenste dikte.

  3. Serveer de spread op een lekkere WASA Delicate Crisp cracker en werk af met avocado en wat kruiden.

Smakelijk!