Snacks, MealsCharlot Pauwels

Shakshuka

Snacks, MealsCharlot Pauwels
Shakshuka

Shak-wat? Shakshuka is een oosters recept van gebakken eitjes in een kruidige tomatensaus. Ik ‘pimpte’ de normale versie met babyspinazie en feta!  Bovendien kun je dit toppertje eten als ontbijt, lunch of avondeten. 

Trust me, it is worth the try!

HR-50.JPG
HR-47.jpg

MACRONUTRIËNTEN (voor 1 portie)

413  KCAL – 21g FAT – 28,2g CARBS – 28g PROTEIN


Recept – 2 porties

Shakshuka

  • 1 rode ui

  • 2 teentjes look

  • 1 rode paprika

  • 1 blik gepelde tomatenstukjes

  • 1 el tomatenpuree

  • 100gr babyspinazie

  • 100gr fetakaas

  • 3 of 4 eieren

  • 1 el honing

  • Olijfolie

  • Kruiden: peper/zout/komijn/paprika/tijm/oregano

Bereidingswijze

  1. Pel en versnipper de ui en de look. Stoof aan in wat olijfolie. Snijd de paprika in fijne reepjes en bak ze mee in de pan en kruid goed af met peper/zout/paprika en komijn.

  2. Voeg daarna de spinazie toe, kruid extra af met oregano en tijm. Als de spinazie geschronken is, voeg dan de tomaten en de honing toe. Proef en kruid eventueel nog wat bij. Dit receptje vraagt veel kruiding dus proef goed als alles op smaak is!

  3. Voeg de tomatenpuree toe en roer goed door elkaar.

  4. Laat dit een 10-tal minuutjes pruttelen. Maak daarna ‘gaatjes’ in de saus en breek er de eieren in. Laat de eitjes gedurende 10minuten pocheren op een laag vuurtje.

  5. Snijd ondertussen de feta in kleine blokjes. Deze kan je over de shakshuka presenteren als hij klaar is.