Shakshuka
Shak-wat? Shakshuka is een oosters recept van gebakken eitjes in een kruidige tomatensaus. Ik ‘pimpte’ de normale versie met babyspinazie en feta! Bovendien kun je dit toppertje eten als ontbijt, lunch of avondeten.
Trust me, it is worth the try!
MACRONUTRIËNTEN (voor 1 portie)
413 KCAL – 21g FAT – 28,2g CARBS – 28g PROTEIN
Recept – 2 porties
Shakshuka
1 rode ui
2 teentjes look
1 rode paprika
1 blik gepelde tomatenstukjes
1 el tomatenpuree
100gr babyspinazie
100gr fetakaas
3 of 4 eieren
1 el honing
Olijfolie
Kruiden: peper/zout/komijn/paprika/tijm/oregano
Bereidingswijze
Pel en versnipper de ui en de look. Stoof aan in wat olijfolie. Snijd de paprika in fijne reepjes en bak ze mee in de pan en kruid goed af met peper/zout/paprika en komijn.
Voeg daarna de spinazie toe, kruid extra af met oregano en tijm. Als de spinazie geschronken is, voeg dan de tomaten en de honing toe. Proef en kruid eventueel nog wat bij. Dit receptje vraagt veel kruiding dus proef goed als alles op smaak is!
Voeg de tomatenpuree toe en roer goed door elkaar.
Laat dit een 10-tal minuutjes pruttelen. Maak daarna ‘gaatjes’ in de saus en breek er de eieren in. Laat de eitjes gedurende 10minuten pocheren op een laag vuurtje.
Snijd ondertussen de feta in kleine blokjes. Deze kan je over de shakshuka presenteren als hij klaar is.