SnacksCharlot Pauwels

Toast avocado & poached egg

SnacksCharlot Pauwels
Toast avocado & poached egg

Ik hoor mensen vaak zeggen dat ze geen brood eten omdat ze er dik van worden. Ik kijk dan vaak bedenkelijk om. 

Kies er niet voor om brood te mijden maar kies voor het juiste brood en eet ze met mate. Vita+ volkorenbrood is bijvoorbeeld een rijke aanvulling aan vezels en bevat de juiste koolhydraten! Wit brood wordt dan weer beter vermeden want die bevat snelle suikers die je lichaam een korte piek bezorgen. Resultaat: snel weer honger!

GSL-2.jpg
GSL-6.jpg

MACRONUTRIËNTEN (voor 1 toast)

243 KCAL – 11g FAT – 5g CARBS – 10g PROTEIN


Recept – 1 toast

Toast avocado & poached egg

  • 1 sneetje vita+ volkorenbrood

  • 1/2 avocado

  • 1 ei

  • Scheutje azijn (voor het pocheren van het ei)

  • Enkele radijsjes

  • Peper/zout/chilivlokken

  • Verse peterselie

Bereidingswijze

  1. Rooster het sneetje brood.

  2. Prak de avocado tot moes en smeer op het geroosterde boterhammetje. Kruid af met peper en zout.

  3. Pocheer het eitje: breng in een brede pan water aan de kook en voeg een goeie scheut azijn toe (dit zorgt ervoor dat het ei beter stolt). Als het water kookt, haal van het vuur en laat even staan (de beste temperatuur om te pocheren is net onder het kookpunt). Maak cirkelbewegingen in het water en laat het eitje in het midden van het draaiende water vallen. Laat een vijftal minuten pocheren en schep het eitje er dan uit met een schuimspaan.

  4. Serveer het eitje op de toast. Kruid af met peper/zout/chilivlokken, verse peterselie en wat schijfjes radijs.