Banaan-kwarkbolletjes
Een gezonde versie van oliebollen… bestaat dat? Deze versie met banaantjes bevatten slechts 196kcal voor 2 bolletjes en is ideaal als tussendoortje. Alleen maar natuurlijke suikers en weinig vet (slechts 3g). Ze zijn bovendien supermakkelijk en snel klaar te maken dus... start baking, you!
MACRONUTRIËNTEN (voor 1 portie: 2 bolletjes)
196 KCAL – 3g FAT – 34g CARBS – 8g PROTEIN
Recept – 10 banaanbolletjes
Banaan-kwarkbolletjes
125 gr havermout
125 gr kwark (naturel)
3 bananen
1 ei
1 el bakpoeder
Snufje zout
2 el kaneel
Scheutje sojamelk
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Mix de havermout tot fijne bloem in een blender. Voeg de kwark, het bakpoeder, het ei en het zout toe aan het havermeel. Meng tot een glad beslag.
Plet 1 banaan tot moes en meng bij het beslag. De andere 2 bananen snijd je in fijne plakjes, doe er de kaneel over en meng de banaanstukjes voorzichtig door het beslag.
Bedek een ovenplaat met bakpapier en maak m.b.v. 2 lepels bolletjes. Om ze een mooie kleur te geven, bestreek ik de bolletjes nog met een laagje sojamelk.
20 minuutjes in de oven en READY TO GO!