SnacksCharlot Pauwels

Knolselder- pastinaaksoep

SnacksCharlot Pauwels
Knolselder- pastinaaksoep

Je hebt het misschien al gemerkt, maar ik ben een fan van soepjes. Het is supermakkelijk om klaar te maken en een ideale manier om stevig te lunchen.

Tijdens de feestdagen mag een soepje natuurlijk dat net iets meer hebben. Dit knolselder-pastinaaksoepje bevat daarom een extraatje in de vorm van een zoete toets. De gekaramelliseerde appeltjes maken deze soep echt af! Perfect als hapje of voorgerechtje tijdens de feesten…

KNOLSELDER PASTINAAK SOEP.jpg
KNOLSELDER+PASTINAAK+SOEP2.jpg

MACRONUTRIËNTEN (voor 1 portie)

124 KCAL – 0,8g FAT – 22,2g CARBS – 2,6g PROTEIN


Recept – (1 grote kom)

Knolselder- pastinaaksoep met gekarameliseerde appel

  • 1 knolselder

  • 1 pastinaak

  • 2 appels

  • 1 ajuin

  • 2 teentjes look

  • 1 l groentebouillon (vetarm)

  • Peper/zout/tijm/platte peterselie

  • 1 el agavesiroop

Bereidingswijze

  1. Schil en snijd de knolselder en de pastinaak in grove stukken. Pel en versnipper de ajuin. Snijd 1 appel in blokjes. De andere appel mag je in schijfjes snijden.

  2. Stoof de ui aan in wat olijfolie in een soepkom. Doe er de geperste look bij. Stoof even aan en voeg dan de knolselder, de pastinaak en de appel toe. Kruid af met peper, zout en tijm.

  3. Laat even stoven en voeg dan de groentebouillon toe. Laat 15 minuten pruttelen.

  4. Bak de appelschijfjes ondertussen in een pan met de agavesiroop. Laat ze even karamelliseren.

  5. Mix de soep tot een stevige textuur.

  6. Serveer de soep met de gekaramelliseerde appel, wat soja room en verse platte peterselie.