SnacksCharlot Pauwels

Chicken mango salad

SnacksCharlot Pauwels
Chicken mango salad

Maak je slaatje een topper door te variëren met heel wat lekkers! Je kunt een salade echt pimpen met leuke, originele en speelse combinaties. Ik start altijd vanuit mijn groenten. Veggie overload want het blijft nu eenmaal een salade… Gebruik verschillende kruiden, fruit en noten om je slaatje een extra touch te geven. Deze versie met kip, mango een currydressing viel alvast in de smaak bij mijn vriendinnen! :-) 

HR-2.jpg
HR-6.JPG

Let wel op: blijf aandachtig voor de macro’s die je toevoegt aan je salade. Een salade kan ook ongezond zijn als je bijvoorbeeld veel noten, broodcroutons en nog eens mayo toevoegt. Check altijd even welke voedingsstoffen je bij je slaatje voegt. Hou je vet en suikers in de gaten!

MACRONUTRIËNTEN (voor 1 portie)

431 KCAL – 16g FAT – 41g CARBS – 41g PROTEIN


Recept – 2 porties

Chicken mango salad

  • 150 gram gemengde sla

  • 1/2 komkommer

  • Enkele kerstomaatjes

  • 50gr zongedroogde tomaatjes

  • 20gr Parmezaan schilfers

  • 250gr kipblokjes

  • 1 mango

  • 1/2 limoen

  • 2 el Griekse yoghurt

  • 1 el light mayo

  • 1/2 el mosterd

  • Peper/zout/komijn/kipkruiden/kurkuma/curry

Bereidingswijze

  1. Presenteer de sla in een diep bord, doe er de komkommer en de tomaatjes bij.

  2. Snijd de mango in twee en gebruik 2/3e om in fijne reepjes of blokjes te snijden. Verdeel deze in het midden van het bord, op de sla. Snijd het andere stuk mango in hele kleine brunoise blokjes (voor de dressing).

  3. Doe de kipblokjes in een kom, doe er 1 el olijfolie bij en kruid met kipkruiden en peper. Doe er tevens 1 el kurkuma, 1 el curry en 1 el komijn bij. Meng goed door elkaar.

  4. Bak 10minuten in een voorverwarmde airfryer van 200 graden (indien geen airfryer: bakken in de pan).

  5. Bereid de dressing: meng 2 el Griekse yoghurt met 1 el light mayonaise en een halve el mosterd, kruid met peper/zout/kurkuma/curry en doe er het limoensap bij. Meng goed en doe er de kleine stukjes mango bij. Ik voegde er ook een klein scheutje water aan toe om een wat vloeibaardere dressing te hebben.

  6. Presenteer de kipblokjes op het slaatje en serveer met de mango-currydressing. Werk af met Parmezaan.