Breakfast pizza
In the crust, we trust! Pizza in de ochtend? Oh, jawel, hoor! Met deze havermoutpizzaatjes geen schuldgevoel. Dit ontbijtje is prima op een ochtend voor het sporten. Pre-workout breaky on point, als je ’t mij vraagt :-)
MACRONUTRIËNTEN (voor 1 pizza)
175 KCAL – 4g FAT – 25g CARBS – 8,5g PROTEIN
Recept – 2 pizza’s
Breakfast pizza
100 gr havermout
1 banaan (rijp)
1 ei
1 tl kaneel
100gr kwark / platte kaas
1/2 limoen
100gr aardbeien (of ander fruit als topping)
Afwerking: zonnebloempitten, cacao nibs
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Plet de banaan tot moes en meng met de havermout, het ei en de kaneel tot een dikke massa. Verdeel het deeg in twee bolletjes en duw ze uit tot een kleine pizza op een bakplaat met bakpapier. Niet te dik!
Bak de pizzabodems bruin in de oven voor 12-15 minuten. Meng ondertussen de kwark met het sap en de zeste van de limoen.
Beleg de pizzaatjes met de limoenkwark en fruit naar keuze. Ik werkte ze af met extra zonnebloempitjes en cacao nibs.