Snelle kip in currysaus met (bloemkool-) rijst
Kip met rijst en curry: een van mijn lievelingsgerechtjes als ik kind was!
Klinkt het herkenbaar of zijn de meeste onder jullie nog steeds een grote ‘macaroni’ of ‘spaghetti’ fan?
Ik maakte deze keer een ‘snelle’ versie van kip met curry met een sausje op basis van yoghurt! WINNER! Combineer met zilvervliesrijst of bloemkoolrijst en je hebt in NO TIME een family meal op tafel staan!
MACRONUTRIËNTEN (voor 1 portie, met bloemkoolrijst)
316 KCAL - 4,5g FAT - 23g CARBS - 45,6g PROTEIN
Recept – (voor 2 personen)
Snelle kip curry op basis van yoghurt en bloemkoolrijst
300g kipreepjes
2 tomaten
100g champignons
300g bloemkoolrijst
1 teentje look
2 stengels lente-ui
1 appel (granny smith)
1 potje Griekse yoghurt 0% (170g ik gebruikt FAGE total)
2 el currypoeder
1/2 blokje groentebouillon
150ml water
peper/zout
olijfolie
Bereidingswijze
Pers de knoflook. Snijd de lente-ui in fijne ringetjes, de tomaten en appel in kleine blokjes en de champignons in plakjes.
Verhit een lepeltje olie in een wokpan en voeg de bloemkoolrijst toe. Kruid met peper en zout en voeg een klein scheutje water toe. Bak al roerend voor 3-4 minuten. Hou apart.
Verhit in dezelfde pan opnieuw een klein beetje olijfolie en bak het currypoeder en de geperste look mee. Doe er daarna de kip en de champignons bij. Laat kort bakken en blus met de bouillon. Zet het vuur wat lager en laat nog een 7-tal minuten sudderen. Roer af en toe om.
Als het water zo verdampt is, kun je de pan van het vuur halen (belangrijk!). Voeg de yoghurt toe en roer goed. Laat dit dus zeker niet koken, anders schift de saus.
Doe er daarna de tomatenblokjes, appel en lente-ui bij. Roer opnieuw om.
Verdeel de bloemkoolrijst over de borden. Schep er de kip curry bij en werk af met nog wat lente-ui.
Smakelijk!