MealsCharlot Pauwels

Bloemkoolrisotto met spinazie en champignons

MealsCharlot Pauwels
Bloemkoolrisotto met spinazie en champignons

Eén van mijn favoriete ‘comfort food’ gerechtjes in risotto. Jammer genoeg is deze vaak niet zo ‘healthy’ door de hoeveelheid rijst (en kaas!) ten opzichte van de hoeveelheid groentjes.

Rijst op zich is zeker gezond, hé mensen, laat dat duidelijk zijn! In de meeste risotto’s wordt echter heel vaak een grote hoeveelheid rijst gebruikt, in combinatie met room en kaas als basis.

Ik heb daarom een ‘low carb’ alternatiefje bedacht voor de momenten waarop jij (of vooral je lichaam) misschien niet zoveel koolhydraten meer nodig hebt. dat qua smaak zeker kan evenaren! Een bloemkoolrisotto met champignons en spinazie. Must try!

DSC04766.jpg
DSC04770.jpg

MACRONUTRIËNTEN (voor 1 portie)

veggie: 223 KCAL - 9g FAT - 18g CARBS - 15g PROTEIN

met kip: 388 KCAL - 12g FAT - 18g CARBS - 50g PROTEIN


Recept – (voor 1 portie)

Risotto van bloemkoolrijst met champignons en spinazie

  • 200g bloemkoolrijst

  • 150ml groentebouillon (vetarm)

  • 1/2 ajuin

  • 1 teentje look

  • 50g spinazie (jong)

  • 50g kastanjechampignons (of kies eens voor een mix met oesterzwammen)

  • 35g Philadelphia light

  • 15g Parmezaanse kaas

  • peper/zout/tijm

  • non-veggie optie: combineer met stukje gebakken kipfilet (150g)

Bereidingswijze

  1. Pel en versnipper de ui. Pel het teentje look.

  2. Snijd de champignons in blokjes en hak de spinazie in fijne reepjes.

  3. Stoof de ui en de geperste look aan in een scheutje olijfolie. Kies voor een pan met een ruim oppervlak zodat de risotto straks gelijkmatig kan garen. Voeg de champignons toe en laat even meebakken, kruid af met peper, zout en tijm.

  4. Voeg na een 4-tal minuten de bloemkoolrijst toe en laat nog 2 minuten meebakken. Blus daarna met de helft van de groentebouillon en verlaag je vuur naar een laag-middellaag vuur en laat rustig pruttelen. Als alle bouillon is opgenomen, voeg je de andere helft van de bouillon toe.

  5. Als deze ook is opgenomen, kun je de spinazie en de Philadelphia toevoegen. Roer voorzichtig door elkaar. Kruid nog wat bij met peper, zout (let op; de bouillon is al behoorlijk

    zout) en veel tijm.

  6. Voeg net voor het serveren de Parmezaanse kaas toe.

  7. Serveer eventueel met een stukje gebakken kip.

Geniet!