Snelle pad thai
Pad thai is één van de populairste street food gerechten uit de Thaise keuken. Het typische recept combineert alle basissmaken zoet, zout en zuur, met een pittige toets.
Deze pad thai maakte ik met scampi maar kan je even goed klaarmaken met bv. kip of een vegetarisch alternatief zoals tofu.
MACRONUTRIËNTEN (voor 1 portie)
346 KCAL - 10,7g FAT - 46,8g CARBS - 13,1g PROTEIN
Recept – (voor 2 personen)
Snelle en gezonde Pad Thai
50g rijstnoedels (kies: rice stick noodles)
1 teentje look
120g scampi
1 ei
100g sojascheuten (taugé)
1 stengel lente-ui
1 el pindanoten
Olijfolie
1 limoen
1 tl vissaus
1 tl honing
1 el water
1 tl sushiazijn
Peper/zout
Viskruiden – Mermaid’s Bite van Mill & Mortar
chilivlokken
Bereidingswijze
Begin met het koken van de noedels. Zorg ervoor dat ze nog wat chewy zijn en niet volledig ‘plat’ gekookt. Spoel met koud water.
Meng daarna alle ingrediënten voor de marinade: meng de vissaus met de honing, het water, de sushiazijn en wat chilivlokken. Meng goed en zet even in de koelkast. Tip: ik meng de marinade in een afsluitbare beker. Die kun je makkelijk ‘shaken’ om alles te mengen.
Pel de scampi en kruid af met peper/zout en viskruiden. Doe een klein scheutje olijfolie in een wokpan en pers er een teentje look in uit. Laat de look even meestoven en bak dan de scampi tot ze beginnen te kleuren. Voeg dan de gekookte rijstnoedels toe en bak kort mee.
Duw met een spatel de noedels aan één kant van de pan en breek het eitje in de open zijde. Roer met je spatel om het eitje te roerbakken. Roer goed om met de noedels en de scampi. Voeg daarna ook de marinade toe en roer goed om.
Snijd ondertussen de lente-ui in fijne ringetjes. Voeg deze, samen met de sojascheuten, toe aan de wokpan en meng.
Hak de pindanootjes fijn. Serveer de pad thai in een diep bord en werk af met de gehakte pindanootjes en een partje limoen.
Smakelijk!