Marokkaans stoofpotje met kip
Comfort food voor mij? Iets dat allemaal samen in een potteke zit en dat ik kan eten met een lepel (haha, sorry, not sorry!)
Dit gerechtje is een prima voorbeeldje hiervan. Een stoofpotje met Marokkaanse smaken, gemaakt van kipblokjes, wortel en zoete aardappel. Een Oriëntaals getint receptje dat ideaal is voor winterse dagen zoals we ze nu ervaren (brrrrr!).
MACRONUTRIËNTEN (voor 1 portie)
378 KCAL - 4g FAT - 52g CARBS - 38g PROTEIN
Recept – (voor 2 personen)
Marokkaans stoofpotje met kip, wortel en zoete aardappel
250g kipfilet
300g zoete aardappel
200g wortelen
1 ajuin
1 teentje look
1/2 groentebouillonblokje
500g tomatenpassata gekruid (ik gebruikte Elvea Basilico e oregano)
2 el Griekse yoghurt
olijfolie
peper/zout
kipkruiden, currykruiden, ras el hanout
verse koriander
Bereidingswijze
Snijd de kipfilet in blokjes. Schil de zoete aardappelen en de wortelen en hak ze met behulp van de MultiQuick9 in brunoise. Pel en versnipper de ui en de look.
Verhit wat olijfolie in een pot en bak eerst de kip wat aan. Kruid met peper, kipkruiden en schep terug uit de pot als de kip is gekleurd.
Verhit opnieuw wat olie in dezelfde pot en stoof de ui en de look. Voeg daarna de stukjes wortel en zoete aardappel toe. Kruid goed af met peper, zout, currykruiden en ras el hanout. Laat de groentjes eerst wat stoven met de kruiden.
Blus daarna met de passata, voeg de groentebouillon toe en een klein scheutje water. Laat dit minimum 20 minuten sudderen op middelhoog vuur (best met een deksel).
Controleer daarna of de wortel en zoete aardappel gaar zijn en kruid eventueel ook nog wat bij (dit stoofpotje mag kruidig smaken). Voeg daarna de kipstukjes terug toe.
Serveer met een lepeltje Griekse yoghurt en wat koriander.
Smakelijk!