Salade met raap, appel en geitenkaas

December staat gelijk aan eten. Veeeeel eten. Tussen de feestmaaltijden door probeer ik erop te letten om iets lichter te eten zodat de balans toch een beetje behouden blijft. Zo kies ik vaak voor een salade of soepje als lunch om mijn maag toch een beetje rust te gunnen…
Ik moet eerlijk toegeven dat ik aanvankelijk geen fan was van raap. Tot ik het rauw proefde! In een salade, gecombineerd met een zoeter element is raap best wel lekker. In deze salade komt de wintergroente volledig tot zijn recht. De zoete honing-tijmdressing maakt de salade helemaal verrukkelijk.
MACRONUTRIËNTEN (voor 1 portie)
228 KCAL – 9,1g FAT – 25,2g CARBS – 8,7g PROTEIN
Recept – (1 portie)
Salade met raap, appel en geitenkaas
Handjevol rucola
½ rode appel
½ raap
50g zachte geitenkaas
2 el olijfolie
1 el honing
1 tl mosterd
1 el azijn
Peper/zout/verse tijm
Bereidingswijze
Was en snijd de appel en de raap in fijne reepjes. Je hoeft ze niet te schillen.
Maak de dressing: Meng de olijfolie met de honing, de azijn en de mosterd en klop goed los. Breng op smaak met peper, zout en verse tijm. Overdrijf gerust met de tijm, past heerlijk bij dit gerechtje!
Presenteer wat rucola sla op een bord. Doe er het appel-raap mengsel op en werk af met de geitenkaas , de dressing en wat verse tijm.