MealsCharlot Pauwels

Ramen met courgettenoedels

MealsCharlot Pauwels
Ramen met courgettenoedels

Het is geen geheim dat ik hou van wereldkeuken. Dit Japanse gerechtje staat al lang op mijn to do lijstje… Ramen of misosoep is een Japanse noedelsoep, meestal gekenmerkt door de vijfde smaak, umami. 

Ik maakte een eigen versie met courgettenoedels in plaats van traditionele noedels. Ik gebruikte voor deze maaltijdsoep ook de umami van Lima foods om de smaak zoveel als mogelijk te evenaren. Probeer jij hem ook eens? (met of zonder stokjes 😊)

RAMEN1.jpg
RAMEN7.jpg

MACRONUTRIËNTEN (voor 1 portie: 1 kom)

243 KCAL – 9,6g FAT – 20,3g CARBS – 18,4g PROTEIN


Recept – (2 kommen)

Ramen met courgettenoedels

  • 1 courgette

  • 1 paksoi

  • 125g taugé

  • 250g kastanjechampignons

  • 2 stengels lente-ui

  • 2 eieren

  • 1 liter groentebouillon

  • 2 teentjes look

  • 10g gember

  • 1 el Sesamolie

  • 2 el umamipasta (Lima biofoods) of misopasta

  • Peper/zout

  • Optioneel: gedroogde uitjes

Bereidingswijze

  1. Zet een steelpannetje op het vuur en laat water koken. Voeg de eitjes toe tot ze hardgekookt zijn.

  2. Snijd de paksoi in reepjes, de champignons in partjes. Snijd ook de lente-ui in ringetjes. 

  3. Verwijder het kopje van de courgette en maak met een spiralizer courgettenoedels (ik gebruikte de BRAUN Multiquick V5 fit. 

  4. Doe de sesamolie in een wokpan en voeg de geperste look en gember toe. Laat kort stoven en voeg de paksoi en de champignons toe. Kruid met peper en zout.

  5. Voeg daarna ook de taugé toe en blus met de groentebouillon. Laat nog even pruttelen op een laag vuurtje tot de groenten beetgaar zijn. 

  6. Bak daarna de courgettenoedels kort af in een pan met olijfolie. Kruid af met peper en zout.

  7. Voeg als laatste ook nog de umami of miso toe. 

  8. Pel het hardgekookte eitje en snijd in de lengte door.

  9. Serveer de courgettenoedels in een kom, doe er de groenten met de groentebouillon bij, alsook het eitje. Werk af met de lente-ui en eventueel wat gedroogde uitjes.